Champions League: Ο Εμπαπέ «τελείωσε» το αήττητο της Μπάγερν, καθοριστικό βήμα η Τσέλσι! (videos)

Champions League: Δείτε τις καλύτερες φάσεις και τα γκολ από τα ματς της Τετάρτης (7/4) για τους «8» της διοργάνωσης.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κιλιάν Εμπαπέ, η Παρί Σεν Ζερμέν έφυγε με τη νίκη (3-2) από την έδρα της πρωταθλήτριας κόσμου, Μπάγερν Μονάχου, η οποία ηττήθηκε στη διοργάνωση για πρώτη φορά μετά τις 13 Μαρτίου 2019.

Ο Γάλλος «σταρ» σκόραρε δύο τέρματα κι έφτασε τα έξι σε τρία ματς στη φάση των νοκ άουτ, συμβάλλοντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα του να κάνει σημαντικό βήμα προς τους ημιτελικούς του Champions League. Η ΠΣΖ πήρε παράλληλα και μια μικρή ρεβάνς για τον χαμένο τελικό της περασμένης σεζόν.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και πριν τη συμπλήρωση 30 λεπτών ήταν μπροστά με 2-0, ωστόσο η Μπάγερν, μολονότι έπαιξε δίχως τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, επέστρεψε και κατάφερε να ισοφαρίσει. Τον τελευταίο λόγο είπε ο εκπληκτικός φέτος, Κιλιάν Εμπαπέ, μολονότι οι Βαυαροί άσκησαν μεγάλη πίεση στο φινάλε κι είχαν ευκαιρίες (μέτρησαν 31 τελικές!) για να ισοφαρίσουν ξανά σε ένα άκρως «χορταστικό» ματς.

Κάπως έτσι η Μπάγερν είδε το εντυπωσιακό αήττητο σερί της στο Champions League να ολοκληρώνεται στα 19 ματς (18 νίκες και μια ισοπαλία), χάνοντας την ευκαιρία να πετύχει ρεκόρ συλλόγου και παράλληλα να γίνει μόλις η δεύτερη που φτάνει τους 20 αγώνες δίχως ήττα. Η μοναδική που τα έχει καταφέρει είναι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία έμεινε 25 ματς αήττητη.

Στο άλλο ματς, η Τσέλσι έκανε καθοριστικό βήμα για την παρουσία της στους «4», καθώς νίκησε 2-0 την Πόρτο, σε ματς που έγινε στη Σεβίλλη. Οι «μπλε» ήταν καλύτεροι και πήραν δίκαια ένα ξεκάθαρο προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού, ο οποίος θα γίνει κι αυτός στο ίδιο γήπεδο.

Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν 2-3

Τα highlights

Πόρτο – Τσέλσι 0-2

Τα highlights

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Οι ειδικοί αποφασίζουν για το Πάσχα - Εξετάζουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών