Ένας... υδραυλικός που έφτασε μέχρι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μπορεί το όνομα Λι Ρος να μη σας λέει κάτι. Εκτός κι αν είστε τόσο μυημένοι στο αγγλικό ποδόσφαιρο, που και πάλι, αυτό δεν διασφαλίζει ότι θα ξέρετε τον κύριο για τον οποίο γράφεται αυτό το άρθρο.

Ένας... υδραυλικός που έφτασε μέχρι τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
5'

Λι Ρος λοιπόν, περί ου ο λόγος, ο οποίος σήμερα είναι 40 ετών και είναι οικοδόμος στο επάγγελμα και φυσικά δεν το λέμε υποτιμητικά σε καμία περίπτωση. Ο πρωταγωνιστής μας άλλωστε, το έχει κερδίσει το προσωπικό του στοίχημα!

Το τονίζουμε όμως διότι πολύ απλά η αντίθεση σε αυτό με το οποίο θα διαβάσετε είναι μεγάλη. Βασικά δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ του πρώην και του νυν επαγγέλματος του.

Γεννημένος στο Μπόλτον

Γεννήθηκε το 1980 στο Μπόλτον και στα 17 του έτη έγινε μέλος των τμημάτων υποδομής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφού το τμήμα σκάουτινγκ των κόκκινων διαβόλων τον ξεχώρισε για το ταλέντο του. Ο ίδιος δήλωσε μάλιστα στην ιστοσελίδα planetfootball.com, ότι βρέθηκε ξαφνικά να τρώει μαζί με τον Μπέκαμ, τον Γκιγκς, τον Σκόουλς, τον Σέριγχαμ, τον Σόλσκιερ, τα αδέλφια Νέβιλ και όλα αυτά τα υπέρλαμπρα μέλη της Γιουνάιτεντ κάτω από την καθοδήγηση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Όπως ανέφερε στη συγκεκριμένη συνέντευξη ο Ρος, όλοι οι παίκτες του συλλόγου από την πρώτη ομάδα, μέχρι τους πλέον νεαρούς, έτρωγαν μαζί στο ίδιο κυλικείο, χωρίς κόμπλεξ, βεντετισμούς και διακρίσεις.

Όλα άρχισαν το 2000

Κόντρα στην Άστον Βίλα για τον τρίτο γύρο του Λιγκ Καπ, βρέθηκε στον πάγκο, ενώ το 2000-01 έφυγε δανεικός για τη Ρέξαμ, εκεί όπου έπαιξε συμπαίκτης με τον γιο του Σερ Άλεξ, Ντάρεν για τη Λιγκ 2 Αγγλίας. Είχε μπροστά του τον Μπλαν, τον Γουες Μπράουν και τον Γιόνσεν, οπότε δεν υπήρχε χώρος για εκείνον στο κέντρο της άμυνας της Γιουνάιτεντ.

Επιστρέφει το 2001

Τη σεζόν 2001-02 επιστρέφει. Για τον Λιγκ Καπ πάλι ο Φέργκιουσον τον βάζει στην αποστολή, αλλά αυτή τη φορά δεν είναι στον πάγκο. Πατά το χορτάρι του Χάιμπουρι. Κι εκεί η ομάδα του χάνει με 4-0 από την Άρσεναλ. Ο Κανού σε μία φάση τον εκθέτει, αλλά το σουτ που έκανε ο Νιγηριανός πέρασε λίγο άουτ. Όπως είπε ο ίδιος ο Ρος ευτυχώς που η μπάλα δεν μπήκε στα δίχτυα, διότι θα ήταν αιώνια περίγελος στα κορυφαία γκολ του αιώνα ως αμυνόμενος. Παρόλα αυτά ο Σερ Άλεξ δεν τον επέκρινε για την εμφάνισή του.

Ντεμπούτο στην Πρέμιερ Λιγκ

Είναι το 2002 όταν κάνει ντεμπούτο κόντρα στη Νιούκαστλ σε νίκη 5-3. Μπήκε στο γήπεδο στη θέση του Λοράν Μπλαν 20 λεπτά πριν το φινάλε. Τα πήγε καλά, αλλά ο Σερ Άλεξ είχε μία παρατήρηση, όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, ότι σε κάποια φάση έχασε κεφαλιά από τον Σίρερ. Όπως λέει ο Ρος δεν θα ξεχάσει ποτέ το συναίσθημα να παίζει μπροστά σε 75.000 κόσμο στο θέατρο των ονείρων.

Αυτόγραφο καταλάθος

Λίγες μέρες μετά την πρώτη του συμμετοχή στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, σε μία αποστολή θα γίνει κάτι που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Οι παίκτες βγαίνουν στο αεροδρόμιο και κάποιος φίλος των κόκκινων διαβόλων του ζητά αυτόγραφο. Φυσικά και δεν ήθελε αυτόγραφο από τον Ρος, αλλά από τον Νίκι Μπατ. Τον μπέρδεψε με τον αμυντικό χαφ, αλλά η ιστορία έγραψε ότι πρόλαβε να ζήσει την εμπειρία να σου ζητούν αυτόγραφο.

Η εμπειρία του Ριαθόρ

Το θρυλικό γήπεδο της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια έμελλε να είναι αυτό στο οποίο θα πάρει συμμετοχή ο Ρος στο Τσάμπιονς Λιγκ και μάλιστα παίζοντας βασικός. Είχαν προηγηθεί συμμετοχές σε αποστολές, αλλά πάντα έμενε στον πάγκο όπως συνέβη και στα δύο ματς της Γιουνάιτεντ κόντρα στον Ολυμπιακό. Στο Ριαθόρ όμως και με την πρόκριση να είναι κλειδωμένη έπαιξε δίπλα στον Μπλαν στην ήττα με 2-0. Έγινε πάντως αλλαγή στο ημίχρονο και ο Σερ Άλεξ είχε αρκετά παράπονα από αυτόν, τη στιγμή που ο Γκιγκς τον ενθάρρυνε να μην τα παρατήσει.

Η αποχώρηση από το Μάντσεστερ

Το καλοκαίρι του 2003 ο Φέργκιουσον αποφάσισε ότι ο Ρος δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Πρώτος σταθμός η Μπέρνλι στη σημερινή Τσάμπιονσιπ, συνέχισε το 2005 στη Ρέξαμ αλλά είχε αρκετούς τραυματισμούς. Και το κυριότερο; Δεν είχε πια όρεξη για ποδόσφαιρο, δεν ήθελε να το βλέπει ούτε στην τηλεόραση όπως αποκάλυψε. Δοκιμάστηκε στην Αντβέρπ και μετά πήγε στην Ντρόιλσντεν. Κάπως έτσι άρχισαν να μπαίνουν οι τίτλοι τέλους το 2007 κι ενώ ήταν μόλις 27 ετών.

Η νέα καριέρα

Ο σύλλογος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Αγγλία τον βοήθησε να βρει τον επαγγελματικό του προσανατολισμό. Μέχρι το 2011 συνδύαζε ποδόσφαιρο και υδραυλικά, στα οποία τα κατάφερνε εξαιρετικά και πήρε πιστοποίηση τεχνίτη. Αυτό είναι εδώ και 10 χρόνια περίπου το επάγγελμα με το οποίο βιοπορίζεται. Σιγά-σιγά ξαναβρήκε και ενδιαφέρον για την μπάλα. Είναι προπονητής στην Κ11 στην Μπέρι και δουλεύει και ως αναλυτής στην Opta Sports στην περιοχή του Μάντσεστερ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή