«Βλέπει» εχθρούς ο Ερντογάν: «Πολιτική απόφαση η αλλαγή έδρας του τελικού στο Champions League»

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Για ακόμα μια φορά ο Τούρκος «σουλτάνος» βρήκε κάποιον άλλον για να κατηγορήσει ώστε να κρύψει κάτω από το χαλί τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στη γειτονική μας χώρα.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε για την αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League, ο οποίος ήταν αρχικά προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη. Όπως συνέβη πέρσι, όμως, έτσι και φέτος ο τελικός δεν θα γίνει τελικά στο «Ataturk Olympic Stadium», αλλά στην Πορτογαλία

Η Τουρκία έχει χτυπηθεί από τον κορονοϊό κι η Μεγάλη Βρετανία τοποθέτησε τη χώρα στην «κόκκινη ζώνη», κάτι που δεν έδινε τη δυνατότητα στην UEFA να πραγματοποιήσει τον τελικό με κόσμο, όπως επιθυμεί διακαώς.

Ο Ερντογάν σε δηλώσεις του στην τουρκική τηλεόραση έκανε λόγο για μία «πολιτική απόφαση» και συνέχισε λέγοντας ότι: «Δεν μπορούσαμε να έρθουμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας, την ώρα που ο ίδιος ασκούσε πολύ μεγάλη πίεση για το συγκεκριμένο θέμα».

Γενικότερα, φάνηκε για ακόμα μια φορά ότι «βλέπει» παντού εχθρούς και θέλησε να ρίξει την ευθύνη στην UEFA λέγοντας ότι πως οι επαφές της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και τους Βρετανούς υπουργούς δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα, προσθέτοντας πως πήρε υποσχέσεις ότι η Κωνσταντινούπολη θα επιλεγεί για τον τελικό του 2023.

Η UEFA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι ο τελικός της 29ης Μαΐου θα διεξαχθεί τελικά στο «Estadio do Dragao» του Οπόρτο κι όχι στην Κωνσταντινούπολη, για να επιτραπεί η μετακίνηση των Άγγλων οπαδών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αναστέλλονται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας - Ράπισμα από την Ευρώπη στον Ερντογάν