Euro 2020: Έξι παίκτες της Ολλανδίας αρνήθηκαν να εμβολιαστούν

Euro 2020: Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ολλανδίας, Φραν ντε Μπουρ γνωστοποίησε ότι έξι ποδοσφαιριστές αρνήθηκαν να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι «οράνιε» μετρούν αντίστροφα για το Euro 2020 κι όπως πολλές εθνικές ομάδες που θα λάβουν μέρος στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού, προχωρούν σε εμβολιασμό των μελών τους.

Όπως έγινε γνωστό, όμως, έξι ποδοσφαιριστές δεν δέχθηκαν να εμβολιαστούν, χωρίς βέβαια να γίνουν γνωστά τα ονόματα τους.

«Αρκετοί παίκτες εμβολιάστηκαν. Είναι όμως επιλογή του καθενός. Δεν έκαναν όλοι οι παίκτες το εμβόλιο. Δεν μπορώ να υποχρεώσω κανέναν να το κάνει. Νομίζω ότι έξι παίκτες δεν εμβολιάστηκαν. Σήμερα θα το κάνω και εγώ, έλαβα την ειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα», ανέφερε ο Φρανκ ντε Μπουρ.

Εμβολιάστηκε το τεχνικό τιμ της Γαλλίας

Στο μεταξύ, όλα τα μέλη του επιτελείου της εθνικής ομάδας της Γαλλίας εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού, ενώ η γαλλική ομοσπονδία δεν έχει ακόμη κάποιο αντίστοιχο πλάνο προστασίας για τους παίκτες, όπως τόνισε ο προπονητής των «τρικολόρ» Ντιντιέ Ντεσάν την Τετάρτη (26/05).

«Όλο το τεχνικό επιτελείο έχει εμβολιαστεί, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί κάτι για τους ποδοσφαιριστές» ανέφερε ο Γάλλος τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου, κατά την πρώτη συγκέντρωση των «τρικολόρ» στο προπονητικό κέντρο του Κλερφοντέν.

«Ο εμβολιασμός είναι μία προσωπική απόφαση. Ορισμένοι παίκτες μπορεί να έχουν ήδη εμβολιαστεί. Γνωρίζουμε ότι ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να καταπολεμήσουμε τον ιό», πρόσθεσε.

Καταλήγοντας είπε: «Μπήκαμε πλέον στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας. Πρέπει να ξαναβάλουμε... βενζίνη στις “μηχανές” μας. Δεν είναι όλοι οι παίκτες στο ίδιο επίπεδο από πλευράς δυνάμεων και φυσικής κατάστασης και η δουλειά μας είναι να τους φέρουμε όλους στην καλύτερη δυνατή κατάσταση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρό το κορίτσι που είχε χαθεί – Βρέθηκε στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων