Τιμημένα γηρατεία: Οι κορυφαίοι 35+ στην Ευρώπη

Μπορεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο να απαιτεί ενέργεια στο μάξιμουμ και να βλέπουμε τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να πέφτουν σε απόδοση νωρίτερα σε σχέση με παλιότερα χρόνια, αλλά υπάρχουν κάποιοι που τιμούν ακόμη το παχυλό μεροκάματο που παίρνουν.

Κι όχι με ταξίδια σε Αμερική, Κίνα και Εμιράτα, αλλά παίζοντας στο κορυφαίο επίπεδο και πιο συγκεκριμένα στις TOP-5 λίγες της Γηραιάς Ηπείρου. Κάπως έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να σταθούμε σε αυτούς που είναι 35+ ηλικιακά, αλλά εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν σε Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία ή Γαλλία. Πριν μπούμε στο… ψητό να ενημερώσουμε πως για Νόμιμο και Ασφαλές παιχνίδι μπορείτε να επιλέξετε το Stoiximan Live Casino.

Φερναντίνιο, ετών 36, Μάντσεστερ Σίτι

Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος είναι μία εμβληματική φιγούρα για τους πολίτες. Σίγουρα δεν μπορεί να είναι βασικός πια σε κάθε παιχνίδι, αλλά όταν έρθουν τα δύσκολα ο Γκουαρδιόλα ξέρει ότι μπορεί να βασίζεται πάνω του. Έχει κερδίσει ήδη τέσσερα πρωταθλήματα, έξι Λιγκ Καπ και ένα Κύελλο με τη Σίτι. Ανανέωσε για έναν ακόμη χρόνο.

Φάμπιο Κουαλιερέλα, ετών 38, Σαμπντόρια

Ο Ιταλός στράικερ κοντεύει τα 40 και τα τελευταία χρόνια έχει σκοράρει 69 γκολ στη Σέριε Α! Το επίτευγμα είναι πραγματικά απίστευτο. Έχει φτάσει πια τις 500 συμμετοχές στην κατηγορία και θα συνεχίσει και φέτος να προσπαθεί (και μάλλον να τα καταφέρνει) να γεμίζει γκολ τα αντίπαλο δίχτυα.

Τζιόρτζιο Κιελίνι, 36 ετών, ελεύθερος

Το όνομά του ακούστηκε και για την Τότεναμ. Κατέκτησε το Euro, είναι πρωταγωνιστής στην άμυνα οποιασδήποτε ομάδας. Ο Ιταλός έχει απίστευτες τοποθετήσεις, μοναδική εμπειρία και μπορεί να καλύψει την έλλειψη ταχύτητας (κάτι που ούτως ή άλλως δεν ήταν ποτέ στα προσόντα του.

Λούκα Μόντριτς, 35 ετών, Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Κροάτης μέσος έμεινε στη Μαδρίτη. Η βασίλισσα τον έχει ακόμη ανάγκη, στα 35 του μπορεί να κάνει τη διαφορά στα μεγάλα και κρίσιμα ματς. Έκανε μάλιστα και εξαιρετικό Euro ως αρχηγός της Εθνικής Κροατίας. Μάλιστα τη χρονιά που έφυγε αναδείχτηκε κορυφαίος παίκτης της Ρεάλ!

Λοράν Κονσιελνί, 35 ετών, Μπορντό

Ο έμπειρος αμυντικός έκανε καριέρα με την Άρσεναλ. Επέστρεψε πλέον στην πατρίδα του και στην ηλικία του ήταν αρχηγός της Μπορντό. Μένει και φέτος στους γιρονδίνους και θα ηγηθεί της προσπάθειας για μία θέση καλύτερη από τη 12η που κατέκτησαν πέρσι.

Σαμίρ Χαντάνοβιτς, 37 ετών, Ίντερ

Ο κίπερ των πρωταθλητών Ιταλίας συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τίτλου. Ήταν ο τερματοφύλακας που κράτησε την εστία του απαραβίαστη περισσότερες φορές από οποιονδήποτε άλλον. Συνολικά 14 φορές δεν δέχτηκε γκολ, ένα μοναδικό επίτευγμα. Παραμένει στους νερατζούρι και φέτος.

Τιάγκο Σίλβα, 36 ετών, Τσέλσι

Βοήθησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Βραζιλιάνος μπορεί να αποχώρησε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να φτάσουν οι μπλε μέχρι εκεί. Ο Τούχελ το εκτιμά αυτό, τον πιστεύει και τον υπολογίζει και για φέτος σε έναν ρόλο κλειδί στην άμυνα.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, 39 ετών, Μίλαν

Ένας είναι ο Ζλάταν. Κοντεύει τα 40 και είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη Μίλαν και στην προσπάθεια που κάνουν οι ροσονέρι να επιστρέψουν στην κορυφή της Ευρώπης. Θα συνεχίσει και φέτος στην προσπάθεια να διεκδικήσει η ομάδα του τον τίτλο.

Χοακίν, 40 ετών, Μπέτις

Ο Ισπανός ακραίος επιθετικός μέσος έχει φτάσει πλέον τις 400 συμμετοχές με τη φανέλα της Μπέτις. Τον μάθαμε στη Βαλένθια, μετά στη Μάλαγα και ύστερα στη Φιορεντίνα. Όπως είπε και ο ίδιος εφόσον το σώμα του αντέχει, θα τον δούμε και φέτος στα γήπεδα της Λα Λίγκα.

Κριστιάνο Ρονάλντο, 36 ετών, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Για το τέλος κρατήσαμε το καλύτερο. Ο Ρονάλντο μπορεί και σκοράρει ακόμη, μπορεί να... πηδάει στον Θεό για να πετυχαίνει μοναδικά γκολ, ενώ φέτος έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης με τη φανέλα της Πορτογαλία έχει σκοράρει 22 γκολ στα τελευταία 21 ματς και έπιασε στην πρώτη θέση των διεθνών γκολ όλων των εποχών τον Ιρανό Αλί Νταεΐ με 109 τέρματα σε διεθνές επίπεδο.