Κρίστιαν Έρικσεν: Μετά το «θαύμα», στόχος η επιστροφή στην «κανονικότητα»

Κρίστιαν Έρικσεν: Μετά την περιπέτεια υγείας του που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, ο Δανός μέσος στοχεύει να επιστρέψει στην κανονικότητα, παίζοντας ποδόσφαιρο.

Κρίστιαν Έρικσεν
AP Images
2'

Ο Έρικσεν έχει εμφυτευμένος καρδιομεταδότη - απινιδωτή (ICD) (σ.σ. τύπος βηματοδότη) μετά από την καρδιακή ανακοπή που υπέστη στο Euro 2020.

Ο 29χρονος παραδέχθηκε ότι αποτελεί θαύμα το γεγονός ότι μπορεί να συνεχίσει την καριέρα του και μετράει αντίστροφα για το ντεμπούτο του με την Μπρέντφορντ.

Σε συνέντευξη του στο BBC Sport, ο Έρικσεν ανέφερε ότι: «Το πρώτο πράγμα είναι να δείξουμε ευγνωμοσύνη. Στους ανθρώπους γύρω μου, τους συμπαίκτες, τους γιατρούς που έτρεξαν να μου προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στο γήπεδο, τους γιατρούς της ομάδας και τους συνεργάτες τους και μετά στο νοσοκομείο, που έκαναν τα πάντα.

Έπειτα όλα τα μηνύματα από τους ανθρώπους που μου έδειξαν την υποστήριξή τους, σε μένα και σε όσα πέρασε η οικογένειά μου. Ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπω όλα τα μηνύματα ευγνωμοσύνης.

Είμαι πολύ τυχερός και τους το έχω πει πρόσωπο με πρόσωπο, είμαι πολύ χαρούμενος για ό,τι έκαναν, αλλιώς δεν θα ήμουν εδώ»

Έρικσεν: «Ήμουν άτυχος σε ένα τυχερό μέρος»

Ο Δανός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν με τον αγγλικό σύλλογο κι ευελπιστεί να επιστρέψει στην «κανονικότητα», ενώ όπως πρόσθεσε: «Ήμουν άτυχος σε ένα τυχερό μέρος. Δεν περίμενα να το περάσει κάποιος, ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συνέβαινε αυτό που μου συνέβη, αλλά στο μέρος που έγιναν όλα ήμουν τυχερός με τους ανθρώπους γύρω μου να ενεργούν τόσο γρήγορα. Πραγματικά νιώθω ευγνώμων που οι γιατροί ήταν σε εκείνο το μέρος».

Όσο για το αν τον επηρέασε ψυχολογικά η περιπέτεια του, είπε: «Για να είμαι ειλικρινής, δεν με "έριξε" κάτω αυτό που συνέβη» και συμπλήρωσε: «Ήμουν πραγματικά αποφασισμένος να προχωρήσω βήμα-βήμα με το σχέδιο που κάναμε με τον γιατρό από την εποχή της διάγνωσής μου και τις διάφορες φάσεις που έπρεπε να περάσω για να τα δοκιμάσω όλα.

Η οικογένειά μου γνώριζε ότι ήθελα να επιστρέψω και να πάρω το πράσινο φως αν ήταν δυνατό, αλλά ήξεραν επίσης πως αν συνέβαινε κάτι χειρότερο στη συνέχεια, τότε δεν θα συνέχιζα. Αγαπώ την οικογένειά μου και την υποστήριξή τους, για τα όσα περνούν τώρα και αυτά που πέρασαν πριν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαλάρωση των μέτρων στην Premier League: Τέλος οι μάσκες, λιγότερα τα τεστ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή