Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρωταθλητής της Premier League, Όλεγκ Λούζνι γύρισε για να πολεμήσει

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο άλλοτε πρωταθλητής της Premier League με την Άρσεναλ, Όλεγκ Λούζνι επέστρεψε στην πατρίδα του για να πολεμήσει κατά της Ρωσίας.
mirror.co.uk

Ο Ουκρανός παλαίμαχος μπακ έπαιξε από το 1999 ως το 2003 στους «κανονιέρηδες», πανηγυρίζοντας την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος (2002), αλλά κι ενός Κυπέλλου (2003).

Στα 53 του, ο Λούζνι επέστρεψε στην Ουκρανία για να παλέψει για την πατρίδα του, μετά την εισβολή της Ρωσίας. Ο ίδιος σε συνέντευξη του στο Sky Sports, υπογράμμισε ότι η απόφαση ήταν εύκολη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι: «Η κατάσταση στην Ουκρανία είναι πάρα πολύ δύσκολη εξαιτίας του Ρώσου γείτονα. Όλοι έχουν μείνει έκπληκτοι με την κατάσταση που είναι πολύ επικίνδυνη. Οι Ρώσοι έχουν καταστρέψει πολλά σπίτια, δρόμους, επιχειρήσεις. Κάποιες φορές, οι πύραυλοι έρχονται δύο και τρεις φορές την ημέρα, ακόμα και τις νύχτες. Ήταν εύκολη η απόφαση που πήρα να έρθω επειδή αγαπώ αυτή τη χώρα. Θέλω να πολεμήσω με τους φίλους μου για να υπερασπιστώ τη χώρα μου απέναντι στον ρωσικό στρατό. Όλοι πρέπει να πολεμήσουν, πρέπει να πολεμήσεις για τη χώρα σου».

Σε ερώτηση για το πώς είναι, πλέον, η καθημερινότητα του, είπε: «Έχουμε γκρουπ των πέντε με έξι ατόμων και μερικούς αστυνομικούς. Και έχουμε μία συγκεκριμένη περιοχή που περπατάμε και ελέγχουμε για 12 ώρες, κάθε δύο με τρεις ημέρες. Είναι δύσκολο φυσικά αλλά είμαι εντάξει. Η χώρα μας έχει υποστεί μεγάλη ζημιά. Εδώ στο Κίεβο όπου βρίσκομαι είναι καλά, οι ζημιές δεν είναι μεγάλες. Όμως μέσα στη χώρα, στην Μαριούπολη, είναι πολύ πιο σκληρά τα πράγματα. Η γυναίκα μου μένει εδώ μαζί μου και τα παιδιά μου είναι μακριά. Έχουν τις δικές τους δουλειές. Όλοι οι φίλοι μου μένουν για να πολεμήσουν, ουδείς φεύγει».

Καταλήγοντας, είπε: «Δεν ξέρω πότε θα ξαναδώ την οικογένειά μου. Όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει και έχουμε νικήσει, θα έχουμε ένα μεγάλο πάρτι. Δεν ξέρω αν θα έχουμε σύντομα ειρήνη. Η κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και δεν ξέρουμε τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν. Δεν έχουμε πανικοβληθεί, παραμένουμε δυνατοί μέσα μας. Οι στρατιώτες μας είναι φανταστικοί. Δεν φοβόμαστε τους Ρώσους. Οι Ρώσοι είναι αυτοί που μας φοβούνται τώρα επειδή τώρα γυρίζουν σπίτια τους. Εμείς σκεφτόμαστε θετικά».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο παλαίμαχος της Άρσεναλ, Όλεχ Λούζνι θα πολεμήσει για την πατρίδα του