Οι αντιδράσεις «νίκησαν» τη FIFA: Εγκαταλείπει το σχέδιο «Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια»

FIFA: Η Παγκόσμια Ομοσπονδία φαίνεται ότι το πήρε απόφαση και αποσύρει οριστικά τα σχέδια της για διεξαγωγή του Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.
AP Images

Οι σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν δημιούργησαν απροσπέλαστα προβλήματα, ώστε να προχωρήσει το πλάνο της FIFA.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αποφάσισε, προς το παρόν τουλάχιστον, να το εγκαταλείψει, αναζητώντας εναλλακτικές προτάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η πρόταση που πρότεινε ο Αρσέν Βενγκέρ και στήριξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν συμπεριλήφθηκε καν στα θέματα που θα συζητηθούν στο ετήσιο κογκρέσο της FIFA, το οποίο θα γίνει στην Ντόχα του Κατάρ, την ερχόμενη Πέμπτη (31/3).

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ανέφερε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ότι: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο ανά διετία δεν υφίσταται ως επιλογή για κανέναν φίλο του ποδοσφαίρου. Είμαι ικανοποιημένος που το έχει συνειδητοποιήσει πια και η FIFA».

Από την πλευρά του, ο «ισχυρός» άντρας της Παρί Σεν Ζερμέν και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, δήλωσε: «Για μας δεν υπήρχε ποτέ αυτή η ιδέα στο μυαλό μας, για αυτό και νομίζουμε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Δεν γίνεται πιο ξεκάθαρο από αυτό».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία θέλει να αλλάξει ήπειρο! Σκέφτεται να «μετακομίσει» στην Ασία

«Μήνυμα» παικτών σε FIFA: Το 75% δεν θέλει Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια