Πελέ: «Άλλο ένα βράδυ μαζί του» - Οι οικογενειακές στιγμές

Πελέ: Ο Βραζιλιάνος θρύλος συνεχίζει τη μάχη με τον καρκίνο, με την οικογένεια του να βρίσκεται στο πλευρά του.
IG: @iamkelynascimento

Η κατάσταση του Πελέ, ο οποίος είναι στο νοσοκομείο από τις 29 Νοεμβρίου, επιδεινώνεται συνεχώς καθώς ο καρκίνος έχει επηρεάσει την καρδιά και τα νεφρά του.

Οι διαρροές από μέλη της οικογένειας του αναφέρουν ότι ο «Βασιλιάς της μπάλας» έχει αρχίσει να αποχαιρετά τους δικούς του. Γενικότερα, οι φήμες οργιάζουν κι αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες για την κηδεία του. Το νοσοκομείο «Albert Einstein», βέβαια, δεν έχει εκδώσει κάποιο νέο ιατρικό ανακοινωθέν και δεν πρόκειται να το κάνει, αν δεν υπάρχει σχετικό αίτημα από τους συγγενείς του Πελέ.

Η τελευταία επίσημη ανακοίνωση ήταν στις 21 Δεκεμβρίου, όταν γνωστοποιήθηκε ότι επιδεινώθηκε η κατάσταση του. «Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, που έγινε δεκτός από τις 29 Νοεμβρίου για επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας για όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή σχετικά με νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες. Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος σε κοινό χώρο, υπό την απαραίτητη φροντίδα της ιατρικής ομάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Πελέ πέρασε άλλη μια νύχτα στο νοσοκομείο με την οικογένειά του να βρίσκεται εκεί. Η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο, ο γιος του, Εντίνιο, η σύζυγος του, Μάρσια Αόκι και τα εγγόνια του, περνούν μαζί του τις γιορτινές ημέρες των Χριστουγέννων.

Οι οικογενειακές στιγμές, άλλωστε, πρωταγωνιστούν τέτοιες ημέρες. Σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να τις περνάει στο νοσοκομείο, αλλά οι συγγενείς του Πελέ γνωρίζουν καλά ότι ενδεχομένως να είναι τελευταίες μαζί του.

Η φράση που έγραψε στα social media η Νέλι Νασιμέντο περιγράφει ακριβώς την κατάσταση. «Άλλη μια νύχτα μαζί σου», ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτυπώνοντας την δύσκολες ώρες που περνάει ο Πελέ. Το «Μαύρο Διαμάντι» πηγαίνει μέρα με τη μέρα, δίνοντας την πιο δύσκολη μάχη στα 82 του.

Σχετικές ειδήσεις