Εθνική ομάδα: Το ταξίδι για τη μεγάλη επιστροφή – O μεγάλος στόχος του Euro 2024 έχει δύο δρόμους

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για να επιστρέψει μετά από πολλά χρόνια σε μια μεγάλη διοργάνωση κι εν προκειμένω στο Euro 2024.

Εθνική ομάδα Euro 2024
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ / EUROKINISSI
3'

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε τελευταία φορά το «παρών» σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2012, στη διοργάνωση που είχε διεξαχθεί στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Για να πετύχει τη μεγάλη επιστροφή, μετά από 12 χρόνια, θα πρέπει να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις. Με την εικόνα που έδειξε στο Nations League, η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ έδειξε ότι είναι ικανή να κυνηγήσει τη μεγάλη επιστροφή, έχοντας μάλιστα και δύο ευκαιρίες για να το πράξει.

Στην πρώτη, βέβαια, για να τα καταφέρει θα πρέπει να κάνει υπέρβαση, καθώς η κληρωτίδα δεν της «χαμογέλασε» κι «έπεσε» σε έναν άκρως απαιτητικό όμιλο στα προκριματικά του Euro 2024.

Η Ελλάδα κληρώθηκε στο ίδιο γκρουπ με άλλες δύο πρώην Πρωταθλήτριες Ευρώπης, τη Γαλλία και την Ολλανδία. Για να πάρει, λοιπόν, το εισιτήριο θα πρέπει να βάλει μια εκ των δύο από κάτω της. Επίσης, στον 2ο όμιλο υπάρχει η επικίνδυνη Ιρλανδία και το Γιβραλτάρ.

Η δεύτερη ευκαιρία μέσω των playoffs

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, μέσω των προκριματικών, η Ελλάδα θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία, μέσω των playoffs, την κέρδισε μετά την πρωτιά που πήρε στον όμιλο της στο Nations League. Μάλιστα, με τη νίκη επί της Β. Ιρλανδίας εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στον νοκ άουτ ημιτελικό του Path C με αντίπαλο την Τουρκία, στις 21 Μαρτίου 2024. Αν προκριθεί θα παίξει στον τελικό, με τον νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζανστάν. Το ματς που θα κρίνει το ποια ομάδα θα πάει στην τελική φάση της Γερμανίας θα διεξαχθεί στις 26 Μαρτίου 2024, με τον γηπεδούχο να προκύπτει μετά από κλήρωση.

Σε περίπτωση που μια ή περισσότερες ομάδες προκριθούν, μέσω των προκριματικών, θα αντικατασταθούν με τις επιλαχούσες ομάδες της League C, αυτές είναι κατά σειρά το Λουξεμβούργο, το Αζερμπαϊτζάν, το Κόσοβο, η Βουλγαρία, τα Νησιά Φερόε, τα Σκόπια, η Σλοβακία, η Βόρεια Ιρλανδία, η Κύπρος, η Λευκορωσία, η Λιθουανία και το Γιβραλτάρ.

Πρεμιέρα κόντρα στο Γιβραλτάρ

Το «ταξίδι» της Εθνικής με προορισμό το Euro 2024 ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή (24/3) κόντρα στο Γιβραλτάρ, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2024. Αναλυτικά οι αγώνες της Ελλάδας σε προκριματικά και playoffs:

  • Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023, (21:45): Γιβραλτάρ - Ελλάδα
  • Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, (21:45): Ελλάδα - Ιρλανδία
  • Δευτέρα 19 Ιουνίου 2023, (21:45): Γαλλία - Ελλάδα
  • Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, (21:45): Ολλανδία - Ελλάδα
  • Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023, (21:45): Ελλάδα - Γιβραλτάρ
  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, (21:45): Ιρλανδία - Ελλάδα
  • Δευτέρα 16 Οκτωβρίου, (21:45): Ελλάδα - Ολλανδία
  • Τρίτη 21 Νοεμβρίου, (21:45): Ελλάδα - Γαλλία
  • 21 Μαρτίου 2024: Ελλάδα – Τουρκία Ημιτελικός του Path C των playoffs
  • 26 Μαρτίου 2024: Ελλάδα ή Τουρκία – Γεωργία ή Καζακστάν Τελικός του Path C των playoffs

Που θα δείτε τα ματς της Ελλάδας

Τα τηλεοπτικά δικαιώματα των προκριματικών του Euro 2024, όπως και το Nations League, τα έχει η Nova, ως εκ τούτου το Novasports Prime θα μεταδώσει όλα τα ματς της Εθνικής. Επίσης, οι αγώνες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα μεταδοθούν «ελεύθερα» κι από τον Alpha.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή