Champions League: Επανεκκίνηση με τη «γιγαντομαχία» Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν και το Μπενφίκα-Ίντερ

Το Champions League επιστρέφει στις οθόνες μας με τους αγώνες της προημιτελικής φάσης, ανάμεσά τους και το σπουδαίο παιχνίδι της ΜάντσεστερΣίτι με την Μπάγερν Μονάχου.  
David Ramos/Pool via AP

Μετά από 27 ημέρες το Champions League κάνει και πάλι... σέντρα σήμερα (11/4) με δύο αγώνες της προημιτελικής φάσης.

Οκτώ ομάδες συνεχίζουν να διεκδικούν το βαρύ τρόπαιο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο ποδόσφαιρο, με δύο από τα τέσσερα ζευγάρια να ξεχωρίζουν.

Οι αγώνες Μπάγερν-Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης-Τσέλσι θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και στον τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, ωστόσο δύο εξ αυτών των σπουδαίων ομάδων θα αναγκαστούν να αποχαιρετίσουν νωρίς το Champions League.

Μπενφίκα-Ίντερ και Μίλαν-Νάπολι είναι τα άλλα δύο ζευγάρια, από τα οποία μία ομάδα θα βρεθεί στον τελικό.

«Γιγαντομαχία» με προπονητικό παρελθόν

Από το πρόγραμμα της Μ. Τρίτης (11/4) ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μάντσεστερ Σίτι-Μπάγερν Μονάχου στο «Έτιχαντ». Εκεί όπου αναμετρώνται δύο προπονητές με πρόσφατο παρελθόν μεταξύ τους. Πεπ Γκουαρντιόλα και Τομας Τούχελ είχαν τεθεί αντιμέτωποι στον τελικό του Champions League το 2021, με την Τσέλσι να κατακτά το τρόπαιο.

Μάλιστα, ο Γερμανός μετράει τρεις νίκες στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις τους, με τον Γκουαρδιόλα ωστόσο να είχε 4 νίκες και μια ισοπαλία απέναντί του, νωρίτερα από τις κόντρες τους στη Γερμανία.

Η Μπάγερν μετράει μόνο νίκες φέτος στο Champions League, και ελπίζει να σπάσει την κατάρα των αποκλεισμών στα προημιτελικά τις τελευταίες δύο σεζόν, χάνοντας από την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Βιγιαρεάλ τις σεζόν 2020/21 και 2021/22, αντίστοιχα.

Μετά τους «δράκους» θέλει να... σκοτώσει και τους «αετούς»

Στον δεύτερο αγώνα της ημέρας η Μπενφίκα υποδέχεται στο «Ντα Λουζ» την Ίντερ. Θέλοντας να κάνει την υπέρβαση στη σύγχρονη ιστορία της, μιας και από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1990 (έχασε 1-0 στη Βιέννη από τη Μίλαν), έχει εμφανιστεί πέντε φορές στα προημιτελικά και πάντα αποκλείεται.

Η Ίντερ, με τη σειρά της, η οποία είχε κατακτήσει το Champions League το 2010 με τον Ζοσέ Μουρίνιο, θα βρεθεί στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Η ιταλική ομάδα, μάλιστα, ποντάρει στην φετινή... παράδοση που χτίζει απέναντι σε Πορτογάλους, μιας και στη φάση των «16» απέκλεισε τους «δράκους» της Πόρτο (1-0, 0-0).

Το πρόγραμμα των προημιτελικών

M. Τρίτη 11 Απριλίου

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ίντερ (Ιταλία)

Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

M. Τετάρτη 12 Απριλίου

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία)

Μίλαν (Ιταλία)-Νάπολι (Ιταλία)

Τρίτη 18 Απριλίου

Τσέλσι (Αγγλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

Νάπολι (Ιταλία)-Μίλαν (Ιταλία)

Τετάρτη 19 Απριλίου

Ίντερ (Ιταλία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία)

Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

* Όλοι οι αγώνες αρχίζουν στις 22:00 και θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την Cosmote TV

Το πρόγραμμα των ημιτελικών θα ανακοινωθεί στις 19 Απριλίου 2023, μετά τους αγώνες ρεβάνς των προημιτελικών:

1. Μίλαν ή Νάπολι με Μπενφίκα ή Ίντερ

2. Ρεάλ Μαδρίτης ή Τσέλσι με Μάντσεστερ Σίτι ή Μπάγερν

Σχετικές ειδήσεις