Super League-Μεταγραφές: Απίστευτοι «εμφύλιοι»… στα κρυφά
Πολλές οι περιπτώσεις παικτών στις οποίες οι κορυφαίες ομάδες της χώρας, συγκρούστηκαν για την υπογραφή των ποδοσφαιριστών μέχρι τώρα κι έπεται συνέχεια…
ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, θεωρούνται και είναι τα πέντε μεγαλύτερα σωματεία της χώρας. Η σειρά έχει να κάνει με την θέση που τερμάτισαν στο πρωτάθλημα της περασμένης σεζόν, για αποφυγή παρεξηγήσεων. Οι πέντε αυτές ομάδες, λιγότερο ή περισσότερο, αναζήτησαν κι ακόμη αναζητούν, ποιοτικές λύσεις για την ενίσχυση του ρόστερ τους.
Εν όψει μιας σεζόν που ανοίγει αυλαία για τις ελληνικές ομάδες σε περίπου 10 μέρες και θα είναι ιδιαιτέρως απαιτητική. Το επίπεδο σκάουτινγκ στη χώρα μας, όμως, σε καμία περίπτωση δεν είναι ανεπτυγμένο. Οι σύλλογοι βασίζονται κυρίως στις προτάσεις των αθλητικών/τεχνικών διευθυντών τους, αλλά και στις προτάσεις ατζέντηδων. Οι συγκεκριμένοι (μάνατζερς) όπως είναι λογικό, προτείνουν τους πελάτες τους σε όλες τις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Ή έστω σε αυτές που μοιάζουν να έχουν την οικονομική δυνατότητα για απόκτηση των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών.
Κατά συνέπεια, είναι πλέον σύνηθες το φαινόμενο «εμφύλιων» για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή. Ειδικά αυτό το καλοκαίρι, απ’ τη μία οι κοινές ανάγκες για κάλυψη κενών στο ρόστερ, αλλά και το επίπεδο της «πολεμικής» που έχει αναπτυχθεί στο ποδόσφαιρο ανάμεσα στις ΠΑΕ, έχουν φέρει πολλές κόντρες για παίκτες. Οι οποίες έμειναν στα κρυφά και φανερώθηκαν κυρίως μετά την οριστική κατάληξη των υποθέσεων.
Δημοσίως υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε στελέχη της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού, αναφορικά με το γεγονός πως η Ένωση ενδιαφέρθηκε για τον Μπακαμπού και οι «ερυθρόλευκοι» για τον Πινέδα. Για τον Μεξικανό, υπήρξαν αναφορές και για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Διόλου απίθανο καθώς μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη του περασμένου πρωταθλήματος.
Οι «πράσινοι» απέκτησαν τον Τζούρισιτς, για τον οποίο έκανε προσπάθεια και ο ΠΑΟΚ. Ίδια «μάχη» και ίδια κατάληξη, υπήρξε και στην υπόθεση του Βιλένα. Οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τον Εκόνγκ που πήγε στον ΠΑΟΚ ενώ ενδιάφερε και το «τριφύλλι».
Κάποιες φορές υπάρχει «μπάσιμο» δεύτερης ελληνικής ομάδας για κάποιον παίκτη, απλά για να ανεβάσει την τιμή και να «χαλάσει» τη δουλειά. Άλλες φορές είναι απλά κοινή επιθυμία η απόκτηση ενός αθλητή. Το φαινόμενο αυτό αυξάνεται, παρότι η ποδοσφαιρική αγορά είναι τεράστια. Όμως τα… ράφια που μπορούν να κινηθούν οι ελληνικές ομάδες και οι ποιοτικοί παίκτες που δέχονται να έρθουν στο πρωτάθλημά μας, μειώνουν απίστευτα τη… λίμνη απ’ την οποία μπορούν να «ψαρέψουν» οι ομάδες μας.
Γι’ αυτό και αυξάνονται τα φαινόμενα «εμφυλίων» στις μεταγραφές. Στοιχείο που θα σταματήσει, αν ανοίξουν οι μεταγραφικοί ορίζοντες όλων, μέσω της ανάπτυξης του σκάουτινγκ. Τομέας στον οποίο πεισματικά δε δείχνουν τα ελληνικά κλαμπ διατεθειμένα να επενδύσουν.