Πόλεμος στο Ισραήλ: Ώρες αγωνίας για Μπεναγιούν – Ο ανιψιός του σκότωσε τρεις άντρες της Χαμάς

Πόλεμος Ισραήλ: Η οικογένεια της αδερφής του Γιόσι Μπεναγιούν ζουν στο Κιμπούτς Μπεερί, ο γαμπρός του πυροβολήθηκε και ο ανιψιός του για να τους σώσει σκότωσε τρεις άντρες της Χαμάς όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Γιόσι Μπεναγιούν είναι γνωστός για την μεγάλη του καριέρα στο ποδόσφαιρο, όπου αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Λίβερπουλ, Τσέλσι, Άρσεναλ. Ο Ισραηλινός που πλέον έχει πόστο στην Εθνική ομάδα της χώρας του, βίωσε ώρες αγωνίας καθώς η οικογένεια της αδερφής του κατοικεί στην περιοχή του Κιμπούτς Μπεερί. Μία απ’ αυτές που δέχτηκε επίθεση απ’ τη Χαμάς και υπήρξαν τεράστια προβλήματα, με νεκρούς και τραυματίες.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο γαμπρός του πυροβολήθηκε και κατάφερε να γλιτώσει καθώς πρόλαβε να φύγει και να κρυφτεί σε ένα χωράφι. Η αδερφή του και τα ανίψια του τον έπαιρναν τηλέφωνο και έκλαιγαν φωνάζοντας πως δεν μπορούν να γλιτώσουν απ’ την κόλαση που ζούσαν τις τραγικές στιγμές.

Ο ένας ανιψιός του είναι αξιωματικός της Golani (μέρος του Ισραηλινού στρατού) και ήταν αυτός που σκότωσε τρεις απ’ τους τέσσερις άνδρες που επιτέθηκαν στο σπίτι της οικογένειάς του. Ο τέταρτος πέταξε χειροβομβίδα, η οποία δεν προκάλεσε τραυματισμό αλλά πήρε φωτιά το σπίτι.

Λίγο αργότερα έφτασε ο στρατός και κατάφερε να σώσει την οικογένεια, οδηγώντας τους στην ασφάλεια. Ο Μπεναγιούν ήταν στο νοσοκομείο το πρωί της Κυριακής (8/10) όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση ο γαμπρός του, καθώς είχε πυροβοληθεί δύο φορές στο χέρι.