Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 16 χρόνια μετά

Κύπελλο Ελλάδας: Η κληρωτίδα είχε κέφια και έφερε τον Παναθηναϊκό αντιμέτωπο με τον Ολυμπιακό αντιμέτωπους, για πρώτη φορά έπειτα από τον Ιανουάριο του 2008.

Κύπελλο Ελλάδας: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 16 χρόνια μετά
Φωτογραφία αρχείου / INTIME
1'

Το μεγάλο ντέρμπι προέκυψε τελικά στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς στην κλήρωση για τη φάση των «16» προέκυψε Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός από τη διαδικασία και όλα τα βλέμματα θα στραφούν ξανά στους δύο «αιώνιους». Να σημειωθεί πως το πρώτο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός της χρονιάς θα διεξαχθεί την Κυριακή (22/10), στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 8η αγωνιστική της Super League.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα αναμετρηθούν για το Κύπελλο Ελλάδας με τον πρώτο αγώνα να διεξάγεται στις 5 Νοεμβρίου στη Λεωφόρο και τον επαναληπτικό στις 10 Ιανουαρίου στο Φάληρο. Στο ίδιο γήπεδο είχαν αναμετρηθεί στις 16 Ιανουαρίου 2008 με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 4-0 των «πράσινων», ενώ τρεις ημέρες νωρίτερα και πάλι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1 με τον Παναθηναϊκό να είναι εμφανώς ανώτερος.

Τότε, είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από το τελευταίο ραντεβού των δύο «αιώνιων» στο Κύπελλο Ελλάδας, καθώς είχαν αναμετρηθεί στις 8 Μαΐου 2004 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, στον τελικό της διοργάνωσης με τον Παναθηναϊκό να επικρατεί 3-1 του Ολυμπιακού και να ολοκληρώνει το νταμπλ.

Συνολικά, σε 38 αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Ολυμπιακός έχει 19 νίκες, ο Παναθηναϊκός 9 και 10 αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή