Ρουμπιάλες: Βαριά η «καμπάνα» της FIFA για το φιλί στην Ερμόσο

Η FIFA ανακοίνωσε την τιμωρία του Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο, επιβάλλοντας στον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας τριετή αποκλεισμό από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα.
Ρουμπιάλες: Βαριά η «καμπάνα» της FIFA για το φιλί στην Ερμόσο
1'

Με αποκλεισμό από οποιαδήποτε ενασχόληση με τον αθλητισμό τιμωρήθηκε ο Λουίς Ρουμπιάλες για το φιλί-σκάνδαλο στην ποδοσφαιρίστρια της εθνικής Ισπανίας, Τζένι Ερμόσο, κατά την απονομή των μεταλλίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών στην Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA επέβαλε στον 46χρονο ποινή αποκλεισμού από οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Ρουμπιάλες, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του τον Σεπτέμβριο, είπε ότι το φιλί ήταν συναινετικό, αλλά η Ερμόσο υποστήριξε ότι δεν ήταν, υπογραμμίζοντας ότι «δεν θα ανεχθεί να αμφισβητηθεί ο λόγος μου».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τη Δευτέρα (30/10) ότι ο Ρουμπιάλες διαπιστώθηκε πως παραβίασε το άρθρο 13 του πειθαρχικού κώδικα της FIFA.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών της FIFA στις 20 Αυγούστου 2023, για τα οποία ο κ. Ρουμπιάλες είχε προσωρινά αποκλειστεί για μια αρχική περίοδο 90 ημερών».

Και καταλήγει: «Η FIFA επαναλαμβάνει την απόλυτη δέσμευσή της να σέβεται και να προστατεύει την ακεραιότητα όλων των ανθρώπων και να διασφαλίζει ότι τηρούνται οι βασικοί κανόνες αξιοπρεπούς συμπεριφοράς».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή