Βραζιλιά: Υποβιβάστηκε η Σάντος του Πελέ - Στους δρόμους με... φέρετρα οι οπαδοί της Παλμέιρας (pic)

Για πρώτη φορά στα 111 χρόνια ιστορίας της η σπουδαία Σάντος του Πελέ υποβιβάστηκε από την πρώτη κατηγορία της Βραζιλίας, με την Παλμέιρας του Άμπελ Φερέιρα να κατακτά ένα ακόμα πρωτάθλημα.
AΠΕ - ΜΠΕ

Τέλος εποχής στο ποδόσφαιρο της Βραζιλίας, με το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται με τον χειρότερο τρόπο για την ιστορική Σάντος του Πελέ!

Για πρώτη φορά στα 111 χρόνια ύπαρξής της η σπουδαία ομάδα από το Σάο Πάουλο υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία!

Η Σάντος ήθελε τη νίκη στην έδρα της κόντρα στη Φορταλέζα για να μην μπλέξει σε κανένα σενάριο ισοβαθμίας και να αποφύγει οριστικά τον υποβιβασμό, αλλά τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-1.

Οι οδυνηρές στιγμές ήταν έντονες στο «Βίλα Μπελμίρο» με οπαδούς της ομάδας του Πελέ να δημιουργούν το αδιαχώρητο εντός κι εκτός γηπέδου.

Την ίδια στιγμή στο «Μινεϊράο» του Μπέλο Οριζόντε, η Παλμέιρας του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, Άμπελ Φερέιρα, πανηγύριζε την κατάκτηση του 12ου και δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματος μετά και το 1-1 με την Κρουζέιρο.

Σκόρερ για την Παλμέιρας, ο Έντρικ που ετοιμάζεται να φορέσει τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Νικάο να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.

Οι δρόμοι της πόλης γέμισαν με χιλιάδες Βραζιλιάνους οπαδούς, με πολλούς εξ αυτών να έχουν φτιάξει αυτοσχέδια... φέρετρα για να πικάρουν τους φίλους της Σάντος για τον υποβιβασμό της ομάδας τους.