ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-0: Βήμα τίτλου με εμφάνιση... Πρωταθλήτριας για την «Ένωση»

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός Super League
EUROKINISSI

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η «Ένωση» ήταν ανώτερη του «τριφυλλιού», επικράτησε 3-0 στην «OPAP Arena» κι έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου πρωταθλήματός της.

Η ΑΕΚ στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν θύμισε την περσινή ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ και κυριάρχησε κόντρα στον Παναθηναϊκό που εμφανίστηκε ανέτοιμος για ένα τόσο κρίσιμο ντέρμπι.

Οι «κιτρινόμαυροι» έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τη νίκη, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 7’ με τον Ελίασον, ο οποίος ήταν αυτός που έβαλε και τον επίλογο με το τρίτο τέρμα στο 69’. Ενδιάμεσα, ο Πόνσε είχε εκμεταλλευτεί το τραγικό λάθος του Ακαϊντίν, κάνοντας το 2-0 στο 38’, ενώ η «Ένωση» έχασε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι πλέον στο +4, έχοντας και την ισοβαθμία με τους «πράσινους», ενώ παράλληλα είδε τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να «γκελάρουν».

Η εξέλιξη του ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Η ΑΕΚ στο ξεκίνημα του ντέρμπι θύμισε την περσινή ομάδα που κατέκτησε το ντάμπλ. Πίεση, ένταση και κλεψίματα… Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι «κιτρινόμαυροι» να πάρουν τον έλεγχο κι αφού προειδοποίησαν με την κεφαλιά του Πόνσε στο 5ο λεπτό, άνοιξαν το σκορ μετά από δύο λεπτά.

Ο Ελίασον έκλεψε την μπάλα κι αφού ο Πινέδα την κουβάλησε, του την έδωσε ξανά. Ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0 στο 7’.

Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό, με τον Παλάσιος να πιάνει σουτ στην κίνηση, μετά από σέντρα του Χουάνκαρ και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Η «Ένωση» ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο κι υπήρχαν σημεία όπου κυριάρχησε απόλυτα, δημιουργώντας κι άλλες ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα. Τελικά, αυτό ήρθε μετά από ολέθριο λάθος του Ακαϊντίν και φοβερό πλασέ του Πόνσε στο 38’.

Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μονομαχία του Κώτσιρα με τον Αραούχο στο 26ο λεπτό, ενώ η μοναδική αξιόλογη φάση τους μετά από εκείνη του Παλάσιος, ήταν η γυριστή κεφαλιά του Ιωαννίδη στο 34ο λεπτό.

Πέναλτι ζήτησε κι η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, σε μονομαχία του Ρότα με τον Χουάνκαρ, ωστόσο όπως και στη φάση του Κώτσιρα, διαιτητής και VAR άφησαν το ματς να συνεχιστεί.

Ο Τερίμ έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, βάζοντας τους Βιλένα και Σπόραρ στις θέσεις των Παλάσιος και Λημνιού. Με αυτό τον τρόπο έπαιξε με δύο επιθετικούς, με τους «πράσινους» να γίνονται πιο επιθετικοί στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Οι «κιτρινόμαυροι» άφησαν χώρο στους παίκτες του Τερίμ, οι οποίοι πίεσαν αλλά δεν κατάφεραν να βρουν κάποια κλασική ευκαιρία. Αντίθετα, η ΑΕΚ έχασε τρομερή διπλή ευκαιρία με τους Πινέδα και Πόνσε στο 64ο λεπτό.

Η ομάδα του Αλμέιδα ανέβασε και πάλι την απόδοση της και βρήκε τρίτο γκολ με σκόρερ τον Ελίασον στο 69ο λεπτό, ενώ είχε κλασική ευκαιρία με τον Πινέδα στο 80', για να σημειώσει και τέταρτο γκολ.

Διαιτητής: Βιλί Ντελαζό (Γαλλία)
Κίτρινες: Ακαϊντίν, Γέντβαϊ
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (77΄ Άμραμπατ), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (82΄ Μάνταλος), Ελίασον (77΄ Μήτογλου), Αραούχο (58΄ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (77΄ Γκαρσία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόβσκι, Κώτσιρας (77΄ Βαγιαννίδης), Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (64΄ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64΄ Βέρμπιτς), Λημνιός (46΄ Σπόραρ), Παλάσιος (46΄ Βιλένα), Ιωαννίδης.

Σχετικές ειδήσεις