Super League: Μάχη «δικεφάλων» για τον τίτλο του Πρωταθλητή - Τι θέλει η ΑΕΚ και τι ο ΠΑΟΚ

Super League: ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δίνουν μάχη για το πρωτάθλημα τις δύο τελευταίες αγωνιστικές - Όλα τα σενάρια και το... θαύμα που δίνει ακόμα μαθηματικές ελπίδες σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.
Super League: Μάχη «δικεφάλων» για τον τίτλο του Πρωταθλητή - Τι θέλει η ΑΕΚ και τι ο ΠΑΟΚ
3'

Το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα της Super League έχει γίνει πλέον μάχη για δύο.

Η εξ αναβολής αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για την 5η αγωνιστική των play offs έδωσε στον «Δικέφαλο του Βορρά» το δικαίωμα να παραμείνει στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ και να είναι ζωντανός στη διεκδίκηση του τίτλου.

Με δύο αγωνιστικές να απομένουν το Newsbomb παρουσιάζει τα σενάρια που δίνουν την κούπα στις δύο ομάδες.

Πώς γίνεται Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ παίρνει τον τίτλο με δύο στα δύο απέναντι σε Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» και Λαμία στην OPAP Arena.

Παράλληλα, αν νικήσει τους Πειραιώτες, τότε φτάνει στους 78 βαθμούς και στέφεται πρωταθλήτρια από την Τετάρτη (15/5), αν ο ΠΑΟΚ δεν νικήσει την ίδια ώρα τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Πώς γίνεται Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ με τη σειρά του έχει σημαντικές ελπίδες για τον τίτλο, αλλά δεν κρατά την τύχη αποκλειστικά στα χέρια του.

Χρειάζεται νίκες στα δύο ματς που απομένουν με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο Βικελίδης.

Αν τα καταφέρει θα φτάσει τους 80 βαθμούς και θα περιμένει να μην κερδίσει η ΑΕΚ είτε με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη είτε με τη Λαμία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Αν ο ΠΑΟΚ κάνει μία νίκη και μια ισοπαλία στα δύο ματς που απομένουν, τότε θα φτάσει τους 78 βαθμούς και για να πάρει τον τίτλο θα πρέπει η ΑΕΚ να μην κερδίσει κανέναν από τα δύο δικά της παιχνίδια.

Το... θαύμα που ψάχνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν ουσιαστικά τεθεί νοκ άουτ από τη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά μαθηματικά εξακολουθούν να έχουν ελπίδες.

Για να γίνει το θαύμα η ομάδα του Φατίχ Τερίμ χρειάζεται δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο για να φτάσει τους 77 βαθμούς.

Ταυτόχρονα θα πρέπει η ΑΕΚ να πάρει μάξιμουμ ένα βαθμό στα δύο ματς με Ολυμπιακό και Λαμία, αλλά και να μην κερδίσει ο ΠΑΟΚ τον Άρη την τελευταία αγωνιστική.

Ο Ολυμπιακός με τη σειρά του θέλει δύο νίκες με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό για να βρεθεί στους 76 βαθμούς, η Ένωση να χάσει από τη Λαμία, ισοπαλία στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός και νίκη του Άρη την τελευταία αγωνιστική.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1.ΑΕΚ 75 (34)

2.ΠΑΟΚ 74 (34)

3.Παναθηναϊκός 71 (34)

4.Ολυμπιακός 70 (34)

5.Άρης 52 (34)

6.Λαμία 35 (34)

Επόμενη Αγωνιστική (9η)

Τετάρτη 15 Μαϊου

Λαμία-Άρης 18:00

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 20:00

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 20:00

Τελευταία Αγωνιστική (10η)

Κυριακή 19 Μαϊου

ΑΕΚ-Λαμία 20:00

Άρης-ΠΑΟΚ 20:00

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 20:00

Τα κριτήρια κατάταξης σε περίπτωση ισοβαθμίας ομάδων στα playoffs

Σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα playoffs, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

  • Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες στη Stoiximan Super League (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά, δηλαδή στα τέσσερα ματς που τέθηκαν αντιμέτωπες οι ομάδες στο πρωτάθλημα).
  • Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων συλλόγων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του πρωταθλήματος (κατά την κανονική περίοδο και τα playoffs αθροιστικά).
  • Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή