Super League, Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: «Πέταξε» ο «δικέφαλος» στο τέταρτο πρωτάθλημά του!

Super League: Πρωταθλητής Ελλάδας ο ΠΑΟΚ μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» επικρατώντας του Άρη με 2-1 και κατακτώντας τον τέταρτο τίτλο της ιστορίας του – Τόμας και Τάισον τα «χρυσά» γκολ, ο Μορόν σκόραρε για τους γηπεδούχους.
Super League, Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: «Πέταξε» ο «δικέφαλος» στο τέταρτο πρωτάθλημά του!
5'

Για τέταρτη φορά στην ιστορία του ο ΠΑΟΚ πάτησε στην κορυφή! Ο «δικέφαλος του Βορρά» ήθελε μόνο για να στεφθεί πρωταθλητής, σε μια σεζόν γεμάτη συγκινήσεις. Το κατάφερε στην έδρα του παθιασμένου Άρη, ο οποίος έδειξε πως δεν ήθελε με τίποτα να δει τον μεγάλο του αντίπαλο να πετυχαίνει κάτι τέτοιο στο «Κλ. Βικελίδης». Το 2-1 των «ασπρόμαυρων», έγραψε ιστορία με το τέταρτο πρωτάθλημα να πηγαίνει στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου κάνοντας εκπληκτικό φίνις στη σεζόν, πέτυχε τέσσερις σερί νίκες σε ντέρμπι, επικρατώντας της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού στην Τούμπα και φυσικά του Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Παλικαρίσια λοιπόν στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για το 2023-24!

Το ματς ήταν πραγματικό ντέρμπι, γεμάτο ένταση, με λίγες φάσεις, νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα. Ο ΠΑΟΚ όμως ήταν ουσιαστικός, προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι και έδειξε απίστευτα ψυχικά αποθέματα για να ξεπεράσει κάθε δυσκολία που του εμφανίστηκε στο ματς.

Κάπως έτσι έγραψε ιστορία στην έδρα του μεγάλου του αντιπάλου, τερματίζοντας τη σεζόν με 80 βαθμούς στο +2 απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ. Βάζοντας στην τροπαιοθήκη του το πρωτάθλημα Νο. 4, μετά από αυτά 1976, 1985 και 2019.

Η αναμέτρηση άρχισε με ένταση και νευρικότητα. Φάσεις δεν υπήρξαν στα πρώτα λεπτά του ματς, παρά μόνο σκληράδα. Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν πιο οργανωμένα, όμως χωρίς κάποιο αποτέλεσμα. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη υποψία ευκαιρίας ήρθε στο 15’, όταν έγινε σέντρα, ο Τάισον πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει και να περνάει εκτός.

Το παιχνίδι κυλούσε σβηστά χωρίς φάσεις και με την ένταση να κερδίζει τις ποδοσφαιρικές προσπάθειες. Μέχρι το ημίωρο, όταν και ένα κλέψιμο του ΠΑΟΚ ήρθε να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς. Ο Ζίβκοβιτς έκλεψε απ’ τον Μορόν, ο Σέρβος έκανε υπέροχη πάσα στον Μπράντον Τόμας και ο Ισπανός νίκησε τον Κουέστα για το 0-1!

Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ του «δικέφαλου» άρχισαν να προσπαθούν να πάρουν επιθετικές πρωτοβουλίες. Ένα γύρισμα του Οντουμπάτζο δεν βρήκε συμπαίκτη, ενώ στο 41’ ο Μοντόγια σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα χέρια του Κοτάρσκι.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση των 45 λεπτών, ο Τόμας έκανε λάθος πάσα στον Τάισον και χάθηκε ευκαιρία για πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση. Στη συνέχεια ο Σουλεϊμάνοφ για τον Άρη βρήκε χώρο και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με αυτό το 0-1, όμως με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου τα πράγματα άλλαξαν. Στο 47’ ο Άρης επέστρεψε και ισοφάρισε το παιχνίδι! Με ένα απ’ τα καλύτερα γκολ της σεζόν χωρίς αμφιβολία. Ο Οντουμπάτζο έκανε τη σέντρα και ο Μορός με ένα απίθανο γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1!

Αμέσως μετά ο Μιχαηλίδης σταμάτησε την προσπάθεια του Νταρίντα, καθώς ο Άρης είχε ψυχολογία και σαφώς μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ συνήλθε απ’ το σοκ της ισοφάρισης και ανέβασε… στροφές. Κέρδισε κάποιες στατικές φάσεις χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά. Όμως στο 62’ οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά μπροστά στο σκορ.

Ο Κωνσταντέλιας έκανε εξαιρετική προσπάθεια, έδωσε στον Τόμας, ο Ισπανός γύρισε στον Τάισον που με δυνατό σουτ νίκησε τον Κουέστα για το 1-2!

Το σουτ του Οντουμπάτζο κόντραρε στα σώματα, ενώ η προσπάθεια του Ντεσπόντοφ για γυριστό δεν είχε αποτέλεσμα. Στο 71’ ο Φαμπιάνο στο δεύτερο δοκάρι σούταρε ψηλά άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Κοτάρσκι έσωσε τον ΠΑΟΚ μπλοκάροντας το γύρισμα του Οντουμπάτζο.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στο 78’ της αναμέτρησης, με τον Μιχαηλίδη να αντικρίζει την δεύτερη κίτρινη. Ο στόπερ του ΠΑΟΚ είχε δεχτεί την πρώτη στο 1ο λεπτό. Για φάουλ πάνω στον Μορόν προκειμένου να μην βγει στην αντεπίθεση, ήρθε η αποβολή του αφήνοντας την ομάδα του με δέκα.

Με νευρικότητα και τον Άρη να προσπαθεί να πιέσει, κυλούσαν τα λεπτά στο «Κλ. Βικελίδης», φτάνοντας στις καθυστερήσεις. Ο Ζαμόρα με γυριστό έστειλε την μπάλα άουτ μετά τη συμπλήρωση των 90’.

Στο 90+5’ οι γηπεδούχοι είχαν εξαιρετική ευκαιρία, όταν ο Ανσαριφάρντ απ’ το ύψος της μικρής περιοχής ουσιαστικά, έστειλε την μπάλα άουτ. Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το ματς, καθώς απ’ το βολέ του Κοτάρσκι ακούστηκε το τριπλό σφύριγμα.

Αυτό ήταν σαν… τραγούδι στα αυτιά όλων στον ΠΑΟΚ! Ο «δικέφαλος» με το θρίαμβό του στο «Κλ. Βικελίδης» με 2-1, κατέκτησε το τέταρτο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Διαιτητής: Όρελ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)

Κίτρινες: Μοντόγια, Βερστράτε, Μάνου Γκαρθία – Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Κωνσταντέλιας, Κοτάρσκι.

Κόκκινη: Μιχαηλίδης (78’)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μοντόγια (86’ Φεράρι), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Εμβοντό (86’ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (86’ Ανσαριφάρντ), Βερστράτε (66’ Μάνου Γκαρθία), Σαβέριο (72’ Ζαμόρα), Μορόν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Σβαμπ, Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (80’ Νάσμπεργκ), Τάισον (65’ Ντεσπόντοφ), Α. Ζίβκοβιτς, Τόμας (65’ Σαμάτα).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή