Super League, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ανατροπή Ευρώπης με Ποντένσε για τους Πειραιώτες

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 στο ντέρμπι της Λεωφόρου, αλλά ο Ολυμπιακός με καταπληκτικό γκολ του Ποντένσε κι ένα ακόμα του Γιόβετιτς πήρε την ισοπαλία (2-2) και την τρίτη θέση στη Super League.
Super League, Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 2-2: Ανατροπή Ευρώπης με Ποντένσε για τους Πειραιώτες
4'

Την ευρωπαϊκή του συμμετοχή στις διοργανώσεις της UEFA και την επόμενη σεζόν εξασφάλισε ο Ολυμπιακός από σήμερα.

Στο ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Super League, οι Πειραιώτες βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Παναθηναϊκό, χάρη στα γκολ των Μπακασέτα (με πέναλτι) και Μπερνάρ, αλλά ένα απίθανο γκολ του Ποντένσε και η ασίστ του Πορτογάλου για τον Γιόβετιτς σφράγισαν το τελικό 2-2 και την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του ερχόμενου Σαββατου (25/5) κόντρα στον Άρη για να εξασφαλίσει με τη σειρά του την ευρωπαϊκή του συμμετοχή.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε απέναντι σε έναν Ολυμπιακό. Στο 4’ ο Χουάνκαρ βρήκε στη περιοχή τον Γερεμέγεφ ο οποίος έφερε ωραία τη μπάλα μπροστά του παρά την πίεση του Κάρμο και σούταρε, αλλά ο Τζολάκης απέκρουσε.

Στο 11’ ο Μπακασέτας έγινε αποδέκτης της μπάλας εκτός περιοχής, κινήθηκε παράλληλα, έκανε και το συρτό σουτ με τον Τζολάκη να μπλοκάρει σταθερά, ενώ στο 21’ από κόρνερ του αρχηγού της Εθνικής προς τον Μαντσίνι, ο Αργεντινός σούταρε λίγο άουτ.

Ακολούθησε μία απίστευτη χαμένη ευκαιρία του Γερεμέγεφ στο 26’. Ο Μπερνάρ έβαλε την κόντρα, ο Μπακασέτας έκλεψε τη μπάλα και την άνοιξε με τη μία στον Σουηδό φορ που έφυγε τετ α τετ με τον Τζολάκη, αλλά πλάσαρε άουτ.

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έδειξε καταπληκτικά αντανακλαστικά στο 39’ στο δυνατό σουτ του Μαντσίνι έξω απ’ την περιοχή, ενώ στο 45’ ο Μπακασέτας βρήκε χώρο έξω απ’ την περιοχή κι εκτέλεσε, με την μπάλα να κοντράρει στον Ρέτσο και να χτυπάει με δύναμη στο δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού, φεύγοντας κόρνερ.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, ο Μπακασέτας βρήκε στην περιοχή τον Μαντσίνι, ο οποίος ανατράπηκε απ’ τον Ρίτσαρντς. Ο Πορτογάλος ρέφερι Λουίς Γκοντίνιο καταλόγισε το πέναλτι και ο Μπακασέτας έκανε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό στο 45’+5’.

Ο Ολυμπιακός συνήλθε στο δεύτερο ημίχρονο, μπήκε καλύτερα βοηθούμενος κι απ’ την είσοδο του Ιμπόρα και στο 52’ είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί που μετά από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού σούταρε άουτ.

Στο 59’ ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Μπερνάρ. Σε γρήγορη αντεπίθεση ο Χουάνκαρ έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Βραζιλιάνο μέσο ο οποίος με δυνατό συρτό σουτ έγραψε το 2-0 για τους «πράσινους».

Οι αλλαγές του Μεντιλίμπαρ «φρέσκαραν» τον Ολυμπιακό που έφτασε κοντά στο γκολ στο 67’ όμως το πλασέ του Ποντένσε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι κι έφυγε άουτ.

Στο 72’ ο Ποντένσε με ένα υπέροχο «σκαφτό» έξω απ’ την περιοχή «κρέμασε» τον Λοντίγκιν και μείωσε σε 2-1.

Στο 80’ από ωραία ενέργεια και σέντρα του Πορτογάλου από τα δεξιά, ο Γιόβετιτς με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 για τους Πειραιώτες.

Στο 89’ οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ποντένσε που χτύπησε τον Ρουμπέν και πήρε την άγουσα προς τα αποδυτήρια.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους δυο πάγκους, με το παιχνίδι να ξεκινάει μετά από τέσσερα λεπτά χωρίς να αλλάξει κάτι ως προς το τελικό αποτέλεσμα.

Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)

Κίτρινες: 42’ Μαντσίνι, 90+3’ Σπόραρ, 90’+5’ Γεντβάι – 65’ Ποντένσε, 90’+3’ Ζέλσον Μαρτίνς, 90’+7’ Τζολάκης

Αποβολές: 89’ Ποντένσε

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χρήστος Κόντης): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (77’ Ζέκα), Ρουμπέν, Τσέριν (65’ Βιλένα), Μαντσίν (66’ Παλάσιος), Μπακασέτας, Μπερνάρ (77’ Βέρμπιτς), Γερεμέγεφ (77’ Γερεμέγεφ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς (76’ Κίνι), Όρτα (61’ Γιόβετιτς), Έσε, Καρβάλιο (46’ Ιμπόρα), Φορτούνης, Ποντένσε (62’ Ζέλσον Μαρτίνς), Ελ Κααμπί (90’+8’ Μασούρας).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή