UEFA: Στην 15η θέση η Ελλάδα – Απ’ ευθείας ομίλους Europa League ο Ολυμπιακός

UEFA: Ο θρίαμβος κατάκτησης του Conference League απ’ τον Ολυμπιακό, έδωσε στην Ελλάδα την πολυπόθητη 15η θέση, ενώ οι Πειραιώτες τη νέα σεζόν θα παίξουν σε όμιλο του Europa League.

UEFA: Στην 15η θέση η Ελλάδα – Απ’ ευθείας ομίλους Europa League ο Ολυμπιακός
1'

Η ιστορική νίκη του Ολυμπιακού που έγινε ο πρώτος ελληνικός σύλλογος στο ποδόσφαιρο που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο, φέρνει ευχάριστα νέα και για τη χώρα μας συνολικά. Το UEFA ranking βρίσκει πλέον τα γαλανόλευκα στη 15η θέση. Αυτή που κυνηγούσε η Ελλάδα απ’ την αρχή της σεζόν.

Αυτό μεταφράζεται σε ένα έξτρα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη σεζόν 2025-26. Δηλαδή τη μεθεπόμενη. Η κατάκτηση του Ολυμπιακού μας έκανε να προσπεράσουμε τη Δανία. Αν αυτή ερχόταν στα πέναλτι όμως, δε θα είχε γίνει εφικτό, οπότε είναι σημαντικό πως ο ελληνικός θρίαμβος ήρθε στο 116’.

Άρα το επόμενο πρωτάθλημα της Super League, θα φέρει δύο θέσεις στα προκριματικά του Champions League. Ο Κυπελλούχος θα παίξει στα προκριματικά του Europa League και άλλες δύο θέσεις στο πρωτάθλημα θα δώσουν αντίστοιχη είσοδο στα προκριματικά του Conference League.

H Ελλάδα ανέβηκε στους 31.525 βαθμούς και είναι 15η, πίσω απ’ την Νορβηγία που έχει 31.625. Η θέση που κέρδισε η χώρα μας, ήταν αυτή που είχε η Δανία την οποία προσπεράσαμε καθώς έχει 31.450 βαθμούς.

Όσο για τον Ολυμπιακό, η κατάκτηση του Conference League τον στέλνει απ’ ευθείας στους ομίλους του νέου Europa League (θα είναι 8 και όχι 6). Αυτό σημαίνει αυτόματα έσοδα 4.310.000 ευρώ, τα οποία είναι το πριμ εισόδου στο League Stage.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή