Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Συγκινημένος ο Μαρινάκης | «Ένα όνειρο τρελό, είναι πραγματικότητα»

Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν εμφανώς συγκινημένος, μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τους «ερυθρόλευκους».
Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης
EUROKINISSI
4'

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός λύγισε πριν και κατά τη διάρκεια της απονομής του Conference League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης εμφανίστηκε συγκινημένος και κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, μετά την ιστορική επιτυχία της ομάδας του Πειραιά.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι, υπερήφανοι. Ενενήντα εννέα χρόνια, όλος ο λαός του Ολυμπιακού τραγουδάει για ένα όνειρο τρελό, για έναν ευρωπαϊκό τίτλο. Από τότε που ήμουν μικρός και ταξίδευα, είχα αναμνήσεις. Έβλεπα παιδιά τα οποία είχαν έρθει από όλον τον κόσμο να φεύγουν στενοχωρημένοι και κλαμένοι για ορισμένες άτυχες στιγμές, για ορισμένες κακές στιγμές, είτε στην Ιταλία, είτε στον Πειραιά είτε στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο είτε στην Αγγλία είτε στην Ισπανία.

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, γιατί δεν μπορείς να πεις αγόρασα, αφού δεν αγοράζεται, είναι τεράστιος, είναι ιδέα, όταν ασχολήθηκα με τον Ολυμπιακό, όνειρό μου ήταν να δω αυτά τα παιδιά χαρούμενα, γιατί τους αξίζει για όλα αυτά τα ταξίδια, για όλες αυτές τις στιγμές και να κάνουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία.

Σήμερα λοιπόν δεν είναι ένα όνειρο τρελό, είναι μια πραγματικότητα εδώ στην Ελλάδα, σε ελληνικά χώματα. Αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι είχαμε μια πολύ καλή φιλοξενία στη Νέα Φιλαδέλφεια και θέλω να πω ευχαριστώ απ' όλους γι' αυτό.

Σήμερα γιορτάζει όλη η Ελλάδα. Κάτι που χρωστάγαμε σε όλους τους Έλληνες και στα παιδιά που έχουν φύγει, στον πατέρα μου πάνω απ' όλα και στον Σάββα Θεοδωριδη, στη Θύρα 7 και στα παιδιά αυτά.

Το κύπελλο θα φύγει και θα πάει στο Δημοτικό Θέατρο και αύριο στον πατέρα μου και στον Σάββα. Τους αξίζει. Είναι στιγμές συγκίνησης, μεγάλης χαράς και συνεχίζομαι, όχι μόνο να ονειρευόμαστε, αλλά και να ανεβαίνουμε ψηλά».

Αποτελεί μια προσωπική δικαίωση για εσάς αυτό το τρόπαιο και όσα χρήματα έχετε ξοδέψει;

«Είναι μια συλλογική δικαίωση κι είμαστε τυχεροί γιατί συνήθως το πιάτο της δικαίωσης τρώγεται κρύο. Σήμερα το φάγαμε ζεστό. Είμαστε όλοι εδώ συγκινημένοι και προχωράμε».

Δεκατέσσερα χρόνια πριν αναλάβατε τον Ολυμπιακό, πλέον είναι σε μια χρυσή εποχή και με τι βούλα, τι έχετε να πείτε;

«Η χρυσή εποχή τώρα ξεκινά. Το επόμενο μπορεί να είναι το Europa League. Είδατε τι έκαναν οι νέοι μας φέτος, που όπως έχω πει δεν είναι νέοι γιατί πολλοί εξ αυτών παίζουν στις πρώτες ομάδες. Σε ομάδες που παίρνουν πρωταθλήματα, της Μίλαν. Της Μπάγερν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τα παιδιά αυτά που έδειξαν το ταλέντο τους. Κέρδισαν το Youth League το χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπεις αυτά τα ελληνόπουλα να προοδεύουν θα είμαστε δίπλα τους να τους στηρίζουμε, να μεγαλουργούν».

Το είχατε ονειρευτεί;

«Ναι, το είχα ονειρευτεί και να ξέρετε κάτι αυτό που είπα στους αρχηγούς, στον προπονητή και όσους ανθρώπους που είναι δίπλα μου και δουλεύουν σκληρά για αυτή την επιτυχία. Θα πρέπει να συγκεντρωθείτε μόνο στη νίκη, αν το θέλεις, το πιστεύεις, θα το πράξεις και πετυχημένα. Το άκουσαν, το ίδιο είχα πει και στους νέους. Ξέρουν ότι μπορούν να το κάνουν. Όταν φτάνουν σε έναν τελικό έχοντας κερδίσει ομάδες μεγάλες, εμείς σήμερα δεν θα χάναμε ποτέ ειδικά στην Ελλάδα, ήμουν σίγουρος και αυτό έπρεπε να το μεταδώσουμε στους παίκτες, είδατε το αποτέλεσμα και είμαστε συγκινημένοι και βλέπετε τι γίνεται σε όλη την Ελλάδα, σε όλο τον κόσμο, στην Αμερική, στην Αυστραλία. τη Γερμανία, την Αγγλία. Είναι 3-4-5 εκατομμύρια σε όλη την Ελλάδα, 1-2 σε όλο τον κόσμο. Αλλά σήμερα δεν είναι μόνο αυτοί χαρούμενοι αλλά όλοι οι Έλληνες και το κάναμε μόνοι μας και χωρίς βοήθεια. Όχι μόνο χωρίς βοήθεια αλλά και με κόντρα απ' πολλούς αλλά μην επεκταθούμε άλλο σε αυτό. Γιορτάζουμε όλοι μαζί ενωμένοι».

Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Πρέπει να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες πως ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή. Συνήθως ο κόσμος θυμάται τον τελευταίο. Εμείς κάναμε ένα ξεκίνημα, θα υπάρξουν και άλλες ομάδες που θα το πετύχουν».

Αυτό είναι το επόμενο όνειρο;

«Το επόμενο όνειρο είναι ένα Europa League. Δεν μπορούμε να το επαναλάβουμε του χρόνου γιατί θα παίξουμε μόνο στο Europa League».

Ο τελικός θα γίνει στο Μπιλμπάο...

«Στο Μπιλμπάο είναι πολύ καλά, γιατί είναι ο Ερνέστο εκεί, είναι πολύ φιλόξενη πόλη. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω ο Ολυμπιακός, ζήτω ο Πειραιάς μας».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή