Κατάταξη UEFA: Τι σημαίνει για την Ελλάδα η 15η θέση - Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και από πότε ισχύουν

Η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό ανέβασε την Ελλάδα στη 15η θέση της βαθμολογίας της UEFA και αυξάνει τις συμμετοχές στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ζει ιστορικές στιγμές με την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου, σε συλλογικό επίπεδο, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί χθες της Φιορεντίνα στον τελικό του Conference League.

Με αυτή την επιτυχία η ομάδα του Πειραιά ανέβασε την Ελλάδα στην 15η θέση της κατάταξης της UEFA, καθώς προσπέρασε τη Δανία και της έδωσε και δεύτερο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Αυτό σημαίνει πως η χώρα μας θα έχει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια από τη σεζόν 2025-2026.

Ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό του Champions League στο μονοπάτι των πρωταθλητών, ο δευτεραθλητής στον ίδιο γύρο στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών, ο Κυπελλούχος στον 3ο προκριματικό του Europa League και ο τρίτος με τον τέταρτο του πρωταθλήματος στον 2ο προκριματικό του Conference League. Αν φυσικά ο Κυπελλούχος βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις της Super League, τότε το εισιτήριο του Europa League πάει στον τρίτο της βαθμολογίας κ.ο.κ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο, που «έχασε» τέσσερις θέσεις μέσα σε έναν χρόνο, ξεκίνησε την αγωνιστική περίοδο 2023/24 από το Νο19 της κατάταξης και έφθασε στην 15η θέση, λόγω της εκπληκτικής πορείας του Ολυμπιακού, αλλά και των βαθμών που μάζεψαν με την παρουσία τους ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός.

Αναλυτικά η συμμετοχή στα ευρωπαϊκά κύπελλα για την 15η θέση της UEFA:

Πρωταθλητής: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι πρωταθλητών)

Κυπελλούχος: 3ος προκριματικός Europa League

Δεύτερος : 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)

Τρίτος : 2ος προκριματικός Conference League

Τέταρτος : 2ος προκριματικός Conference League

Σχετικές ειδήσεις