Εθνική Ιταλίας: Συγκλονίζει ο Φατζιόλι - «Πολεμώ ενάντια στους δαίμονες, αλλά θα κερδίσω»

«Το παιχνίδι καταβρόχθισε τη ζωή μου», παραδέχτηκε στην Gazzetta dello Sport ο Ιταλός μέσος της Γιουβέντους, Νικολό Φατζιόλι, λίγες μόλις ημέρες αφότου εξέτισε επτάμηνη τιμωρία του για παράνομο στοιχηματισμό.

Εθνική Ιταλίας: Συγκλονίζει ο Φατζιόλι - «Πολεμώ ενάντια στους δαίμονες, αλλά θα κερδίσω»
2'

«Ξέρω ότι είμαι τυχερός, αλλά με κατάπιε ένα κενό που δεν βλέπει κανέναν στα μάτια και δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ κοινωνικών τάξεων. Ξέρω ότι υπάρχουν συνομήλικοι μου σε πιο δραματικές συνθήκες από τις δικές μου, ότι δεν έχω δικαίωμα να επικαλεστώ την κατανόηση. Αλλά δεν θέλω επίσης να είμαι υποκριτής. Όλα ξεκίνησαν ως παιχνίδι», είπε ο Φατζιόλι στην πρώτη του συνέντευξη μετά το υπόθεση αθλητικών στοιχημάτων σε παράνομες πλατφόρμες που κατέκλυσε το ιταλικό ποδόσφαιρο το περασμένο φθινόπωρο.

«Όταν τελειώνεις την προπόνηση γύρω στις 4-5 το απόγευμα, βρίσκεσαι αντιμέτωπος με ένα κενό. Αν δεν έχεις τίποτα άλλο στη ζωή σου, αυτή η άβυσσος σε ελκύει, βαριέσαι, ακόμα κι αν φαίνεται παράλογο. Πολεμώ ενάντια στους δαίμονες, αλλά θα κερδίσω», εξήγησε.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχα πλέον τον έλεγχο του εαυτού μου. Το παιχνίδι μου είχε καταβροχθίσει τη ζωή, είχε γίνει εμμονή, εφιάλτης. Έχασα τελείως τα πατήματά μου τον Ιανουάριο του 2023, έπαιζα άσχημα, προπονούμουν ακόμα χειρότερα, το κεφάλι μου ήταν αλλού. Έπιασα πάτο, το ποδόσφαιρο δεν ήταν πια το πρώτο πράγμα στο μυαλό μου», συνέχισε ο 23χρονος μέσος.

Ένας άλλος Ιταλός διεθνής, ο Σάντρο Τονάλι (Νιούκαστλ), έλαβε οκτάμηνη τιμωρία, μια πιο αυστηρή κύρωση επειδή παραδέχτηκε ότι είχε στοιχηματίσει σε αγώνες πρώην ομάδων του.

«Κάποιοι μας περιέγραψαν ως τέρατα. Έκανα κακό μόνο στον εαυτό μου, ποτέ δεν έφτιαξα ή ήθελα να επηρεάσω το αποτέλεσμα ενός αγώνα», επέμεινε.

Κατά τη διάρκεια της επτάμηνης τιμωρίας του, ο Φατζιόλι υποβλήθηκε σε θεραπεία και γέμισε τις μέρες του παίζοντας τένις ή πάντελ: «Δεν έχω τελειώσει και δεν θα ολοκληρώσω ποτέ την καταπολέμηση αυτού του εθισμού», παραδέχτηκε.

Μόλις εξέτισε την τιμωρία του, επέστρεψε στις προπονήσεις με την πρώτη ομάδα της Γιουβέντους και έπαιξε στα δύο τελευταία ματς πρωταθλήματος της σεζόν.

Έκπληξη ήταν και για τον ίδιο η κλήση του Ιταλού προπονητή Λουτσιάνο Σπαλέτι στην προεπιλογή των 30 παικτών που θα προετοιμαστούν για το Euro 2024 στη Γερμανία από την Παρασκευή. «Δεν το περίμενα, αλλά το ήλπιζα. Θα κάνω τα πάντα για να είμαι στην τελική λίστα για το Euro», κατέληξε ο μέσος που έχει παίξει ένα ματς μέχρι στιγμής με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, θα αντιμετωπίσει την Αλβανία, την Ισπανία και την Κροατία στη φάση των ομίλων του γερμανικού Euro.

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι σχεδιάζει να μειώσει τη λίστα του από 30 σε 26 παίκτες στις 6 Ιουνίου.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή