Ρεάλ Μαδρίτης: Το 15ο μοιάζει να είναι απλά η αρχή των σύγχρονων galacticos

Ρεάλ Μαδρίτης: Η «βασίλισσα» έχει δημιουργήσει ένα ρόστερ το οποίο θα αποτελεί έκπληξη αν δεν κατακτά το Champions League, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και το dna του κλαμπ.

Ρεάλ Μαδρίτης: Το 15ο μοιάζει να είναι απλά η αρχή των σύγχρονων galacticos
2'

Ομάδα που έχει κατακτήσει 15 πρωταθλητριών/Champions League σε 18 τελικούς. Έχει πάρει 8 στον 21ο αιώνα, χωρίς να γευτεί την ήττα σε τελικό. Τα 6 απ’ αυτά τα τελευταία 11 χρόνια. Αριθμοί που… ζαλίζουν. Η πιο βαριά ποδοσφαιρική φανέλα του πλανήτη, χωρίς καμία αμφιβολία. Μια ομάδα… μηχανή τίτλων. Η Ρεάλ Μαδρίτης.

Αυτό το ποδοσφαιρικό dna πανηγυρίζει το 15ο τρόπαιο της ιστορίας του, με τον Φλορεντίνο Πέρεθ να δηλώνει: «Σκεφτόμαστε ήδη το 16ο»! Για τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν μοιάζει καθόλου υπερβολικό. Για αυτή τη Ρεάλ Μαδρίτης ακόμη περισσότερο. Επειδή δε μιλάμε απλά για τη «βασίλισσα», το legacy του συλλόγου, αλλά και ένα ρόστερ που σιγά-σιγά πρέπει να μπει δίπλα σε εκείνο των galacticos στις αρχές της δεκαετίας των 00’s.

Είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση της απόκτησης του Κιλιάν Εμπαπέ, του κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον πλανήτη. Την ίδια ώρα είναι ανοιχτό το θέμα του Αλφόνσο Ντέιβις, για τον οποίο πριν 2-3 μήνες υπήρξε έντονη φημολογία για συμφωνία του με τους «μερένχες». Κινήσεις που από μόνες τους καθιστούν τη Ρεάλ Μαδρίτης κάτι περισσότερο από πανίσχυρη.

Το σπουδαιότερο είναι οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών. Μιλιτάο, Τσουαμενί, Βαλβέρδε, Καμαβινγκά, Μπέλινγχαμ, Γκιουλέρ, Βινίσιους, Ροντρίγκο, αλλά και ο «καπαρωμένος» Βραζιλιάνος, Έντριγκ. Συν τον Εμπαπέ σίγουρα και… βλέπουμε.

Όλοι τους είναι από 26 ετών και κάτω. Αυτό σημαίνει πως δεν έχουν φτάσει ακόμη στην ποδοσφαιρική ωριμότητά τους. Ακόμη εξελίσσονται και βελτιώνονται. Σε ένα κλαμπ του οποίου η φανέλα και μόνο, βελτιώνει τους παίκτες.

Κατά συνέπεια αυτή η ποδοσφαιρική φουρνιά της Ρεάλ Μαδρίτης, έχουν μπροστά τους στη χειρότερη περίπτωση μια πενταετία-εξαετία στο απόλυτο αποκορύφωμα της καριέρας του καθενός. Τα καλύτερα χρόνια τους στο χορτάρι. Συνυπολογίζοντας το ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι παίκτες, αντιλαμβάνεται κανείς πως κάθε σεζόν από εδώ και πέρα, αρχίζει με ξεκάθαρο φαβορί για το Champions League.

Ακόμη περισσότερο όταν αυτό το κλαμπ που διαθέτει το ρόστερ, έχει το απόλυτο know how κατάκτησης τίτλων. Παίζει τελικούς Champions League και ο αντίπαλος μοιάζει χαμένος πριν τη σέντρα, μόνο και μόνο πνευματικά και ψυχολογικά.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή