Premier League: «Δαγκωτό» VAR ψήφισαν οι Αγγλικές ομάδες

Premier League: Υπέρ της διατήρησης του VAR στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη, ψήφισαν οι 19 απ’ τις 20 ομάδες της top κατηγορίας στην Αγγλία.
Premier League: «Δαγκωτό» VAR ψήφισαν οι Αγγλικές ομάδες
1'

Αρκετός λόγος έγινε τις προηγούμενες μέρες, αναφορικά με διάθεση κατάργησης του VAR απ’ τα γήπεδα της Premier League. Οι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος του πλανήτη, τελικά έδωσαν την απάντησή τους και ήταν ηχηρή. Στη σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε, οι 19 σύλλογοι ψήφισαν υπέρ της διατήρησης του VAR και μόλις 1 αρνητική ψήφος καταμετρήθηκε.

Η σχετική ανακοίνωση της Premier League αναφέρει:

«Οι σύλλογοι της Premier League ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του VAR. Ενώ το VAR παράγει πιο ακριβή λήψη αποφάσεων, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να γίνουν βελτιώσεις προς όφελος του παιχνιδιού και των οπαδών».

Μοναδική ομάδα που ήταν υπέρ της κατάργησης, ήταν η Γουλβς. Οι «λύκοι» μάλιστα ήταν αυτοί που προκάλεσαν και την ψηφοφορία. Για να προχωρήσει η κατάργηση του VAR, χρειάζονταν 14 ψήφοι και τελικά βρέθηκε μόνο μία στην γενική συνέλευση της Premier League.

Αυτό που θα γίνει είναι κάποιες βελτιώσεις στη διαδικασία. Από το φθινόπωρο θα χρησιμοποιείται η τεχνολογία του ημιαυτόματου οφσάιντ, ενώ θα υπάρξουν και ανακοινώσεις VAR εντός του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει πως οι διαιτητές θα εξηγούν στους φιλάθλους για τις αποφάσεις που λαμβάνονται μέσω VAR!

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή