Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Τσάμπα ήττα για την Εθνική, στάθηκε στο ύψος της

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Με γκολ στο 89’ οι γηπεδούχοι επικράτησαν της μαχητικής και πολύ καλής Εθνικής μας η οποία προηγήθηκε στο ματς με τον Μασούρα κι έχασε ευκαιρίες για άλλα γκολ.

Γερμανία-Ελλάδα 2-1: Τσάμπα ήττα για την Εθνική, στάθηκε στο ύψος της
5'

Δείγμα θετικό για την Εθνική Ελλάδας στο κατάμεστο «Μπορούσια Παρκ». Στο Γκλάντμπαχ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έδωσε φιλικό με την Γερμανία, η οποία προετοιμάζεται για το Euro 2024 που διοργανώνει στη χώρα της. Η γαλανόλευκη ήταν εξαιρετική για τα δεδομένα του ματς, αλλά ατύχησε στο τέλος να ηττηθεί με 2-1.

Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου ήταν σωστή τακτικά, ειδικά στο πρώτο μέρος «έπνιξε» τη Γερμανία μην επιτρέποντάς της να κάνει ούτε φάση από οργανωμένη επίθεση, ενώ γενικά οι γηπεδούχοι προβλημάτισαν πολύ τον Νάγκελσμαν με το τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία που είχαν.

Ο Μασούρας έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα, ενώ ο Τζόλης νωρίτερα έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία. Το 0-1 έμεινε μέχρι το ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο μέρος οι αλλαγές που έγιναν στο ματς έδωσαν αέρα στη Γερμανία. Και πάλι η Ελλάδα έχασε ευκαιρίες καθώς έβρισκε χώρους στην κόντρα. Όμως ο Χάβερτς ισοφάρισε και ένα λεπτό πριν τα 90’, ο Γκρος με εξαιρετικό σουτ έκανε την ανατροπή η οποία αδικεί την προσπάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η αναμέτρηση άρχισε με την Γερμανία να προσπαθεί να πιέσει και την Ελλάδα να δοκιμάζει να μην επιτρέψει να αφήσει το ρυθμό να ξεφύγει. Η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε στο 6’ για τη γαλανόλευκη. Ο Τζόλης έκλεψε, ο Μασούρας γύρισε εξαιρετικά την μπάλα στον άσο της Νυρεμβέργης ο οποίος απέναντι στον Νόιερ με δύο προσπάθειες δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα!

Σε αυτή τη φάση, ο Ιωαννίδης τραυματίστηκε στον ώμο και χρειάστηκε να γίνει αναγκαστική αλλαγή στο ματς, αφήνοντας τη θέση του στον Παυλίδη μόλις στο δεκάλεπτο.

Τα «πάντσερ» παρέμεναν ψηλά στο γήπεδο, αφήνοντας χώρους στο transition. Όμως δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Στο 22’ ο Μουσιάλα σούταρε χωρίς να απειλήσει τον Βλαχοδήμο. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μασούρας σούταρε από μακριά χωρίς αποτέλεσμα.

Στο ημίωρο ο Βιρτς πήγε να κάνει σέντρα, του βγήκε σε σέντρα σουτ και ο Βλαχοδήμος με υπερένταση κράτησε το μηδέν. Κάτι που λίγο μετά δεν κατάφερε να κάνει ο Νόιερ!

Η Εθνική μας μπήκε μπροστά στο σκορ στο 33’. Πάλι η πίεση των διεθνών μας έφερε αποτέλεσμα. Ο Ρότα έκλεψε την μπάλα, ο Μπακασέτας βρήκε τον Τζόλη, αυτός σούταρε αδύναμα με τον Νόιερ όμως να αποκρούει χωρίς σταθερότητα και ο επερχόμενος Μασούρας δεν έχασε την ευκαιρία να… κουνήσει τα δίχτυα για το 0-1!

Οι Γερμανοί απείλησαν στο 40’ με στατική φάση, όταν ο Κρος εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, ο Τα σηκώθηκε και πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Στο 45’ ο Παυλίδης έκανε ωραία ενέργεια στην περιοχή και σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Τα κι έφυγε κόρνερ. Από την εκτέλεση, ο Τζόλης είχε την ευκαιρία να απειλήσει αλλά δε σούταρε καλά με τον Νόιερ να μπλοκάρει.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη Γερμανία να έχει και πάλι διάθεση να πιέσει ψηλά και να κλείσει την Εθνική μας. Δεν μπορούσε όμως να απειλήσει και κυρίως όποια προσπάθεια για φάση την έβρισκε μέσω στατικών. Στο 52’ ο Παυλίδης σούταρε με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Οι Γερμανοί στην καλύτερη επίθεσή τους στο ματς μέχρι τότε, κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 56’. Κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, έγινε το γύρισμα από δεξιά, ο Χάβερτς κοντρόλαρε, γύρισε το κορμί του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1, αφού πρώτα κόντραρε στον Σιώπη.

Η Εθνική μας έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 64’. Σε δύο φάσεις και πάλι, με την αρχή να γίνεται στην κόντρα του Τζόλη ο οποίος εντός περιοχής προσπάθησε να γυρίσει στον Ρότα κι όχι να σουτάρει με τους Γερμανούς να διώχνουν με υπερένταση. Στη συνέχεια ο Ρούντιγκερ έχασε την μπάλα απ’ την πίεση των Ελλήνων, ο Τζόλης βρέθηκε απέναντι στον Νόιερ, όμως και πάλι δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Στο 74’ η Ελλάδα πάλι έγινε ιδιαίτερα απειλητική στο χώρο. Ο Δουβίκας με τον Παυλίδη βγήκαν στην κόντρα δύο με έναν, όμως ο πρώτος κράτησε την μπάλα αρκετά και όταν δοκίμασε να τη γυρίσει η πάσα του κόπηκε και χάθηκε η πολύ καλή στιγμή.

Η Γερμανία έφτασε κοντά στην ανατροπή στο 83’ όταν το πανέμορφο σουτ του Χένρικς σταμάτησε στο δοκάρι, στη μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων μετά το γκολ που πέτυχαν.

Τελικά οι Γερμανοί βρήκαν το γκολ προβαδίσματος στο 89’. Ο Σανέ έκανε την πάσα στον Γκρος και αυτός με πολύ ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1.

Μέχρι το τέλος του ματς δεν έγινε κάτι αξιοσημείωτο, με τη νίκη των Γερμανών να πανηγυρίζεται, ενώ και οι αρκετοί Έλληνες στο γήπεδο χειροκρότησαν θερμά την προσπάθεια της Εθνικής μας.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ (68΄ Χένριχς), Ρίντιγκερ (68΄ Σλότερμπεκ), Τα, Μίτελσταντ (46΄ Ράουμ), Άντριχ (68΄ Γκρος), Κρόος, Μουσιάλα, Γκιουντογκάν (68΄ Φίλκριγκ), Βιρτς (46΄ Σανέ), Χάβερτς

ΕΛΛΑΔΑ (Νίκος Παπαδόπουλος): Βλαχοδήμος (78΄ Αθανασιάδης), Ρότα, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης, Σιώπης, Μάνταλος (78΄ Κουρμπέλης), Μασούρας (68΄ Δουβίκας), Μπακασέτας (68΄ Μπουχαλάκης), Τζόλης, Ιωαννίδης (10΄λ.τρ. Παυλίδης)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα

23:52ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Καβάλα