Ερώτηση στον προπονητή της Εθνικής Ελβετίας: «Έχει αλβανοποιηθεί η ομάδα;»

Σύγχυση στην συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελβετίας, με τον Μουράτ Γιακίν να καλείται να απαντήσει για το αν έχει αλβανοποιηθεί η ομάδα, λόγω των πολλών παικτών με Αλβανική ή Κοσοβάρικη προέλευση.
Ερώτηση στον προπονητή της Εθνικής Ελβετίας: «Έχει αλβανοποιηθεί η ομάδα;»
1'

Η Εθνική Ελβετίας ανέκαθεν ήταν ένα σύνολο με πολλές προελεύσεις και καταγωγές ποδοσφαιριστών. Στοιχείο που πάντα υπήρχε. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχουν αρχίσει να ενοχλούνται αρκετοί στη χώρα, επειδή μεγάλος αριθμός παικτών προέρχεται από την Αλβανία και το Κόσοβο. Με τον Σακίρι να είναι ένας απ’ αυτούς και τα όσα συμβαίνουν σε ματς με τη Σερβία να έχουν μείνει στην ιστορία.

Οι Ελβετοί προετοιμάζονται για το Euro 2024 και ο Μουράτ Γιακίν έδωσε συνέντευξη Τύπου. Εκεί ρωτήθηκε ανοιχτά αν έχει «αλβανοποιηθεί» σημαντικά η Εθνική! Ζητήθηκαν διευκρινίσεις απ’ τον δημοσιογράφο κι αυτός επισήμανε πως εννοεί τη νοοτροπία και τα συναισθήματα της Ελβετίας.

Ο τεχνικός των Ελβετών-έχει τούρκικες ρίζες-θέλησε να αποσυμπιέσει την κατάσταση απαντώντας χιουμοριστικά αρχικά:

«Μια μέρα, η αλβανική θα γίνει η πέμπτη επίσημη γλώσσα της Ελβετίας», ανέφερε και συνέχισε:

«Εγώ έχω διαφορετική προέλευση. Το ξέρετε αυτό. Δεν κάνω διαχωρισμούς. Έπαιξα με παίκτες από διαφορετικές κουλτούρες, προφανώς και από την Αλβανία και το Κόσοβο και σήμερα είναι το ίδιο πράγμα».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή