Euro 2024, Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Ο Βέγκχορστ λύτρωσε τους «οράνιε»!

Euro 2024: Η Ολλανδία επικράτησε με 2-1 της Πολωνίας στην πρεμιέρα του Δ' ομίλου, χάρη σε γκολ του Βουτ Βέγκχορστ στο 83' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.  
Euro 2024, Πολωνία - Ολλανδία 1-2: Ο Βέγκχορστ λύτρωσε τους «οράνιε»!
epa11415476 Wout Weghorst of Netherlands celebrates after scoring the 1-2 goal during the UEFA EURO 2024 group D match between Poland and Netherlands, in Hamburg, Germany, 16 June 2024. EPA/ROBERT GHEMENT
1'

Η Ολλανδία ήταν αυτή που μπήκε στο ματς με ενθουσιασμό και δημιούργησε ευκαιρίες με τους Γκάκπο και Τσάβι Σίμονς, αλλά η Πολωνία ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ μόλις στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Ζιελίνσκι εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, με την μπάλα να φτάνει στο ύψος της μικρής περιοχής και τον Μπούκσα να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, για να εκτελέσει τον Φερμπρούχεν.

Η Ολλανδία δεν πτοήθηκε και συνέχισε να πιέζει, βρίσκοντας το γκολ που άξιζε πριν συμπληρωθεί το ημίωρο.

Ο Γκάκπο έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, ξεγελώντας τον Σέσνι για το 1-1.

Η Ολλανδία ήταν καλύτερη και στο δεύτερο ημίχρονο, με την Πολωνία όμως να δημιουργεί ευκαιρίες στο ανοιχτό γήπεδο.

Τελικά, ο Βουτ Βέγκχορστ χάρισε τη νίκη στην ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν. Μπήκε στο γήπεδο στο 81' και δύο λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ο Ακέ έκανε το γύρισμα στην καρδιά της άμυνας της Πολωνίας και ο υψηλόσωμος φορ «εκτέλεσε» τον Σέσνι με άψογο πλασέ στην κίνηση με το αριστερό για το τελικό 2-1 υπέρ των «οράνιε».

ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέσνι, Σάλαμον (86' Μπερεζίνσκι), Μπέντναρεκ, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Ζιελίνσκι (78' Πιοτρόφσκι), Ρόμαντσουκ (55' Σλισζ), Ζαλέφσκι, Ουρμπάνσκι (55' Σβιντέρσκι), Μπούκσα, Σ. Σιμάνσκι (46' Μόντερ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (87' Φαν ντε Φεν), Σούτεν, Ρέιντερς, Φέρμαν (62' Βαϊνάλντουμ), Σίμονς (62' Μάλεν), Μέμφις (81' Βέχορστ), Χάκπο (81' Φρίμπονγκ)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή