Euro 2024, Πορτογαλία - Τσεχία 2-1: Συγκλονιστική ανατροπή στη βραδιά του Ρονάλντο!

Η Τσεχία σόκαρε τους Πορτογάλους με γκολάρα του Πρόβοντ στο 62', αλλά το αυτογκόλ του Χράνατς και αυτό του Κονσεϊσάο στο 92' έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Euro 2024, Πορτογαλία - Τσεχία 2-1: Συγκλονιστική ανατροπή στη βραδιά του Ρονάλντο!
EPA/ABEDIN TAHERKENAREH
2'

Σε μία βραδιά-ρεκόρ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Πορτογαλία νίκησε με τρομερή ανατροπή στο 92' την Τσεχία με 2-1, στη δεύτερη αναμέτρηση του 6ου ομίλου, με την οποία έπεσε η «αυλαία» της 1ης αγωνιστικής των γκρουπ του Euro 2024.

Οι Ίβηρες τα κατάφεραν μετά από ένα πραγματικό θρίλερ, μιας και οι μαχητικοί Τσέχοι είχαν προηγηθεί στο 62' με γκολάρα του Προβόντ.

Επτά λεπτά μετά όμως ήρθε το 1-1 από το αυτογκόλ του Χράνατς, μετά από λάθος απομάκρυνση του Στάνιεκ.

Τη λύση για την ομάδα του Μαρτίνεθ έδωσε ο Κονσεϊσάο στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, των 14 γκολ σε τελικές φάσεις Euro (περισσότερα από κάθε άλλο παίκτη), έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών με την 6η του σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, σε ηλικία 39 ετών και 134 ημερών.

Γεγονός που τον καθιστά ως τον τρίτο γηραιότερο παίκτη που έχει αγωνιστεί στην Ιστορία των Euro, πίσω από το συμπαίκτη του, Πέπε, ο οποίος σε ηλικία 41 ετών και 113 ημερών είναι από σήμερα ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που λαμβάνει μέρος σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, προσπερνώντας τον Ούγγρο γκολκίπερ, Γκάμπορ Κίραλι, ο οποίος συμμετείχε σε παρόμοια διοργάνωση σε ηλικία 40 ετών και 86 ημερών.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κόστα, Νταλότ (63' Ινάσιο), Πέπε, Ντίας, Κανσέλο (90' Σεμέδο), Μέντες (90' Νέτο), Φερνάντες, Βιτίνια (90' Κονσεϊσάο), Σίλβα, Ρονάλντο, Λεάο (63' Ζότα)

ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνιεκ, Χράνατς, Κρέιτσι, Χόλες (90΄+3 Χόρι), Σούτσεκ, Κουφάλ, Ντούντερα, Πρόβοντ (79' Μπάρακ), Σουλτς (80' Σέβτσικ), Σικ (61' Κίτιλ), Κούχτα (60' Λινγκρ)

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή