Euro 2024, Σκωτία - Ελβετία 1-1: Ήθελαν τη νίκη, πήραν ό,τι καλύτερο μπορούσαν

Euro 2024: Σκωτία και Ελβετία κυνήγησαν μέχρι τέλους τη νίκη, αλλά στο τέλος έμειναν ικανοποιημένες με τον βαθμό της ισοπαλίας πριν την τρίτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου.
Euro 2024, Σκωτία - Ελβετία 1-1: Ήθελαν τη νίκη, πήραν ό,τι καλύτερο μπορούσαν
epa11424116 Scotland's Jack Hendry (L) in action against Switzerland's Breel Embolo during the UEFA EURO 2024 group A soccer match between Scotland and Switzerland, in Cologne, Germany, 19 June 2024. EPA/PETER KLAUNZER
2'

Οι Ελβετοί έφτασαν τους 4 βαθμούς και είναι αγκαλιά με την δεύτερη θέση και την απευθείας πρόκριση, αφού θα πρέπει να χάσουν με πολλά γκολ από τη Γερμανία για να κινδυνεύσουν, ενώ οι Σκωτσέζοι έμειναν ζωντανοί θέλοντας πλέον νίκη επί της Ουγγαρίας για να έχουν ελπίδες πρόκρισης ως τρίτοι.

Στο 13ο λεπτό σε μία αντεπίθεση της Σκωτίας, ο ΜακΤόμινεϊ έπιασε ένα δυνατό σουτ, ο Φαμπιάν Σαρ άπλωσε το δεξί του πόδι, η μπάλα άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

Το αυτογκόλ αυτό έδωσε εντελώς άλλη εικονα στον αγώνα, με τους Ελβετούς να ασκούν έντονη πίεση προσπαθώντας να απαντήσουν άμεσα, αλλά τους παίκτες του Κλαρκ να αμύνονται αποτελεσματικά. Μέχρι που ανέλαβε δράση ο άνθρωπος των «μεγάλων στιγμών». Μετά από λάθος του Ράλστον, η μπάλα στρώθηκε στον Τσερντάν Σακίρι ο οποίος με καταπλητικό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε στο 26΄. Ο Ελβετός σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο EURO και μάλιστα συνέχισε την παράδοση να σημειώνει γκολ σπάνιας ομορφιάς στη διοργάνωση.

Στο 32΄ μετά από έξοχο συνδυασμό, ο Βάργκας βρέθηκε απέναντι στον Γκαν, ο οποίος πραγματοποίησε πολύ δύσκολη επέμβαση. Το ματς διατήρησε το γρήγορο ρυθμό, αφού οι Σκωτσέζοι γνώρισαν ότι μόνο με νίκη θα διατηρούσαν ελπίδες πρόκρισης. Την ίδια ώρα, οι Ελβετοί ήταν πολύ επικίνδυνοι τις αντεπιθέσεις και σε μία από αυτές ο Εντόι βρέθηκε μόνος απέναντι στον Γκαν, αλλά πλάσαρε άουτ στο 59΄. Στη φάση εκείνη η Σκωτία έχασε και τον Κίραν Τίρνι με τραυματισμό που μάλλον είναι αρκετά σοβαρός.

Πολύ μεγάλη στιγμή για τη Σκωτία στο 67΄, όταν από εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτσον ο Χέινλι πετάχτηκε ανάμεσα στους αμυντικούς, έπιασε την κεφαλιά, όμως το δοκάρι έκανε τη... δουλειά του εξουδετερωμένου Ζόμερ. Σε εκείνη τη φάση κρίθηκε το μας και εν πολλοίς η «μοίρα» της Σκωτίας στη διοργάνωση καθώς το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους και τώρα πια η ομάδα του Στιβ Κλαρκ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη την τελευταία αγωνιστική (23/6) επί της Ουγγαρίας για να ελπίζει βάσιμα στην πρόκριση ως καλύτερη τρίτη των ομίλων. Όσο για τους Ελβετούς, ουσιαστκά έχουν εξασφαλίσει το «εισιτήριο» για τη νοκ άουτ φάση και αναμένουν την τυπική επιβεβαίωση μετά τα αποτελέσματα των άλλων γκρουπ.

ΣΚΩΤΙΑ (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Χέινλι, Χέντρι, Τίρνι (61΄λ.τρ. ΜακΚένα), Γκίλμουρ (79΄ ΜακΛιν), ΜακΓκρέγκορ, Ρόμπερτσον, ΜακΤόμινεϊ, Άνταμς (90+1΄ Σάνκλαντ) , Ράλστον, ΜακΓκιν (90+1΄ Κρίστι)

ΕΛΒΕΤΙΑ (Μουράτ Γιακίν): Ζόμερ, Ακάντζι, Ροντρίγκεζ, Σαρ, Βίντμερ (86΄ Στεργίου), Φρόιλερ (75΄ Σιέρο), Τζάκα, Εντόι (86΄ Αμντουνί), Έμπισερ, Βάργκας (75΄ Ρίντερ), Σακίρι (60΄ Εμπολό)

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή