Euro 2024, Πολωνία - Αυστρία 1-3: Προβάδισμα πρόκρισης με τριάρα

Euro 2024: Την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση πήρε η Αυστρία, επικρατώντας 3-1 της Πολωνίας στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου για τον Δ’ Όμιλο.
Πολωνία - Αυστρία
Πρώτη νίκη για την Αυστρία στο Euro 2024
EPA/ROBERT GHEMENT, ΑΜΠΕ
2'

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ εμφανίστηκε περισσότερο έτοιμη στον… τελικό πρόκρισης κόντρα στους Πολωνούς και πήρε το πρώτο «τρίποντο» στο Euro 2024. Παράλληλα, η Αυστρία, η οποία πήρε την πρώτη της νίκη επί της ομάδας του Μίχαλ Πρόμπιερζ, έκανε σημαντικό… βήμα για την πρόκριση στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Αντίθετα, οι Πολωνοί γνώρισαν την δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους στο τουρνουά της Γερμανίας και ουσιαστικά έχουν τεθεί εκτός… μάχης, αφού την τελευταία αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τους Γάλλους, όπου θέλουν μόνο τη νίκη, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να μπορέσουν να προκριθούν.

Δυνατά η Αυστρία, ανέβηκε η Πολωνία

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Αυστρία. Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ πίεσε από την αρχή για ένα γρήγορο γκολ και τα κατάφερε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Μουενέ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τράουνερ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, νίκησε τον Σέζνι για το 1-0.

Στην συνέχεια, η Πολωνία άρχισε να ανεβάζει… στροφές, απείλησε στο 15’ με τον Ζιελίνσκι να κάνει το σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Μουένε και τρία λεπτά αργότερα, ο Ζαλέφσκι δεν μπόρεσε να σκοράρει από καλή θέση.

Η υπεροχή των - τυπικά - γηπεδούχων, έφερε καρπούς στο 30’ έπειτα από μία φάση διαρκείας στα καρέ των Αυστριακών. Ο Μπεντνάρεκ έκανε το σουτ, ο Τράουνερ έβαλε την κόντρα, αλλά στην συνέχεια, ο Πιότεκ με νέο σουτ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

«Χτύπησαν» στην κόντρα οι Αυστριακοί

Μετά από ένα κακό πρώτο τέταρτο στο δεύτερο μέρος, ο τεχνικός της Πολωνίας Μίχαλ Πρόμπιερζ αποφάσισε να ρισκάρει ρίχνοντας στο ματς τους δύο σέντερ φορ της ομάδας, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κάρολ Σβιντέρσκι.

Αυτό είχε σα συνέπεια να δημιουργηθούν κενοί χώροι στους Αυστριακούς, οι οποίοι στο 66' προηγήθηκαν ξανά (2-1) με το σουτ του Μπαουμγκάρτνερ μετά από εξαιρετική κίνηση του Αρναούτοβιτς χωρίς τη μπάλα!

Το ματς τελείωσε στο 78'. Ο Σάμπιτσερ μπήκε στη μικρή περιοχή, ανατράπηκε από τον Σέσνι και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι. Ο Μάρκο Αρναούτοβιτς ανέλαβε να το εκτελέσει, ευστόχησε και έδωσε πρόωρο τέλος στην αναμέτρηση (3-1).

Διαιτητής: Ουμούτ Μελέρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Σλις, Μόντερ, Λεβαντόφσκι, Σέσνι - Βίμερ, Αρναούτοβιτς

Οι ενδεκάδες:

Πολωνία (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σέσνι, Μπέντναρεκ, Νταβίντοβιτς, Κίβιορ, Φρανκόβσκι, Πιοτρόβσκι (46’ Μόντερ), Ζαλέβσκι, Σλις (75’ Γκροσίτσκι), Μπούσκα (60’ Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι (87’ Ουρμπάνσκι), Πιάτεκ (60’ Λεβαντόφσκι).

Αυστρία (Ραλφ Ράνγκνικ): Πεντζ, Μουένε (63’ Πρας), Τράουνερ (59’ Ντανσό), Λίνχαρτ, Πος, Σάιβαλντ, Γκρίλιτς (46’ Βίμερ), Λάιμερ, Μπαουμγκάρτνερ (81’ Σμιντ), Ζάμπιτσερ, Αρναούτοβιτς (81’ Γκρέγκοριτς).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή