Euro 2024, Γεωργία - Τσεχία 1-1: Ο Μαμαρντασβίλι έβαλε… στοπ στους Τσέχους

Euro 2024: Τον πρώτο τους βαθμό στον ΣΤ’ Όμιλο πήραν Γεωργία και Τσεχία, μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Μαμαρντασβίλι να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής.
Γεωργία - Τσεχία
Ο τερματοφύλακας της Γεωργίας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής
EPA/ROBERT GHEMENT, ΑΜΠΕ
3'

Ο τερματοφύλακας της Γεωργίας ήταν εξαιρετικός και κράτησε την εθνική ομάδα της χώρας του στο… κόλπο για την πρόκριση, αν και πλέον, τόσο η Γεωργία, όσο και η Τσεχία δεν έχουν την… τύχη στα… πόδια τους. Ο Μικαουτάτζε άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Βίλι Σανιόλ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι, αλλά ο Σικ στο 59’ έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Έτσι, οι δύο ομάδες παρέμειναν στην τελευταία θέση του ομίλου, έχοντας συγκομιδή 1 βαθμό και είναι στο -2 από την Τουρκία και την Πορτογαλία που αναμετρώνται στην συνέχεια για τον ΣΤ’ Όμιλο. Την τελευταία αγωνιστική, οι Τσέχοι θα αντιμετωπίσουν τους Τούρκους, ενώ οι Γεωργιανοί θα παίξουν κόντρα στους Ίβηρες.

Ανώτερη η Τσεχία, ανίκητος ο Μαμαρντασβίλι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρομερό ρυθμό από τις δύο ομάδες. Οι Τσέχοι ήταν σαφώς ανώτεροι και δημιούργησαν ουκ ολίγες ευκαιρίες, όμως, ο Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, έχοντας στο… ενεργητικό του τρομερές επεμβάσεις

Μόλις στο 3ο λεπτό οι Τσέχοι απείλησαν με τον Χλόζεκ, αλλά ο Μαμαρντασβίλι απέκρουσε και στην συνέχεια, ο τερματοφύλακας της Βαλένθια έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το νέο σουτ του Σικ. Μάλιστα, στην εξέλιξη της φάσης, ο επιθετικός των Τσέχων απείλησε και πάλι, όμως για μία ακόμα φορά ο Μαμαρντασβίλι ήταν στην σωστή θέση.

Στο 23ο λεπτό η ομάδα του Ιβάν Χάσεκ σκόραρε με τον Χλόζεκ, όμως, έπειτα από εξέταση του VAR, το τέρμα ακυρώθηκε, μια και ο σκόρερ είχε βρει την μπάλα με το χέρι, λίγο πριν τη στείλει στα δίχτυα της Γεωργίας.

Μάλιστα, το «συγκρότημα» του Βίλι Σανιόλ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Χράνατς βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στην περιοχή της Τσεχίας, το VAR κάλεσε τον Ζίμπερτ να εξετάσει τη φάση και υπέδειξε το πέναλτι. Την… εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Μικαουτάτζε, ο οποίος σημάδεψε σωστά και έγραψε το 1-0.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τσεχία ανέλαβε πλήρως τον έλεγχο του αγώνα, τη στιγμή που η Γεωργία αναζητούσε μία… ευκαιρία στην κόντρα για να «χτυπήσει» τον αγώνα. Μάλιστα, στο 57’ ο Μεκβαμπισβίλι βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Στάνεκ, αλλά το πλασέ που έκανε πέρασε άουτ, εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από την στιγμή που η Γεωργία δεν κατάφερε να «τελειώσει» το ματς, το… πλήρωσε στην επόμενη φάση, καθώς έπειτα από κόρνερ από τα δεξιά στο 59’ ο Λινγκρ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Μαμαρντασβίλι και στην συνέχεια, ο Σικ με το στήθος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Ακολούθησε μπαράζ ευκαιριών για τους Τσέχους, καθώς στο 62’ η κεφαλιά του Κρέιτσι πέραασε άουτ και στο 66’ ο Μαμαρντασβίλι… σταμάτησε τον Λινγκρ. Κάτι ανάλογο έγινε και στο 78’ με τους ίδιους πρωταγωνιστές, ωστόσο, στο 95’ ο Λομπιανίτζε, στην τελευταία φάση του αγώνα, κατάφερε να σπαταλήσει απίστευτη ευκαιρία, όταν το σουτ που έκανε απέναντι στον Στάνεκ πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι.

Διαιτητής: Ντάνιελ Ζίμπερτ (Γερμανία)

Κίτρινες: Κάσια, Μεκβαβισμπίλι, Γκβελεσιάνι, Κοτσορασβίλι - Τσουφάλ, Πρόβοντ, Γιουράσεκ, Χόλες, Σούτσεκ

Γεωργία (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβρκβέλια (82' Γκβελεσιάνι), Κοτσορασβίλι, Κβαρατσκέλια (82' Λομπιανίτζε), Νταβιτασβίλι (62' Τσακβετάτζε), Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (62' Λοτσοσβίλι), Μικαουτάτζε (88' Κβιλιτάια).

Τσεχία (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ (55' Ματέι Γιουράσεκ), Σικ (68' λ.τρ. Χίτιλ), Πρόβοντ (81' Μπάρακ), Νταβίντ Γιουράσεκ (81' Σέβτσικ), Τσέρνι (55' Λινγκρ), Κρέιτσι, Σούτσεκ.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή