Euro 2024: Σέντρα στα νοκ άουτ με φαβορί Ιταλούς και Γερμανούς

Euro 2024: Στη φάση των «16» μπαίνει η διοργάνωση, με τις αναμετρήσεις Ελβετία-Ιταλία και Γερμανία-Δανία να διεξάγονται απόψε.
Euro 2024: Σέντρα στα νοκ άουτ με φαβορί Ιταλούς και Γερμανούς
3'

Δύο μέρες χωρίς αγώνες ήταν αρκετές για το Euro 2024. Η σπουδαία διοργάνωση μετά την ολοκλήρωση της φάσης των ομίλων, περνά πλέον στις αναμετρήσεις χωρίς αύριο. Στα νοκ άουτ παιχνίδια, αρχίζοντας απ’ τη φάση των «16». Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει αγώνες στις οποίες μετέχουν δύο απ’ τα φαβορί του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Η κάτοχος Ιταλία και η διοργανώτρια Γερμανία. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένο το Ελβετία-Ιταλία και στις 22:00 το Γερμανία-Δανία.

Στο «Olympiastadion» του Βερολίνου, η εξαιρετική μέχρι τώρα Ελβετία θα παίξει με την Ιταλία που τα… χρειάστηκε κόντρα στους Κροάτες τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Και για τις δύο ομάδες όλα κρίθηκαν στις καθυστερήσεις, καθώς η «Σκουάντρα Ατζούρα» ισοφάρισε τους Κροάτες στον έξτρα χρόνο, ενώ η Ελβετία ισοφαρίστηκε απ’ τους Γερμανούς αλλιώς θα ήταν πρώτη στο γκρουπ.

Η ομάδα του Γιακίν έχει αποδείξει πως είναι… σκληρό καρύδι και σίγουρα δε θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για τους Ιταλούς που ως κάτοχοι και Εθνική με μεγάλη ιστορία, έχουν τον τίτλο του φαβορί. Οι δύο ομάδες είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στο προηγούμενο Euro, με τους Ιταλούς να επικρατούν 3-0.

Η Ελβετία δε θα έχει τον Σίλβαν Βίντμερ που έχει συμπληρώσει κάρτες, ενώ για τον ίδιο λόγο απ’ τους Ιταλούς θα απουσιάσει ο εξαιρετικός Ρικάρντο Καλαφιόρι.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Σαρ, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ, Στεργίου, Τζάκα, Φρόιλερ, Έμπισερ, Εντόι, Βάργκας, Εμπολό.

ΙΤΑΛΙΑ: Ντοναρούμα, Νταρμιάν, Μαντσίνι, Μπαστόνι, Ντι Λορέντσο, Μπαρέλα, Ζορζίνιο, Κριστάντε, Ντιμάρκο, Κιέζα, Σκαμάκα.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Το βράδυ στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ, θα έχουμε την επανάληψη του τελικού του 1992. Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Δανία, με τους διοργανωτές να έχουν τον τίτλο του φαβορί. Τα «πάντσερ» προκρίθηκαν ως πρώτα, ενώ οι «ρόλιγκανς» ήταν δεύτεροι στον όμιλό τους.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν δε θα έχει στη διάθεσή του τον Τζόναθαν Τα, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες. Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει κάποιες ενοχλήσεις, αλλά αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά.

Για τους Δανούς, ο τιμωρημένος Χιούλμαντ είναι εκτός, με τους Γιένσεν και Ντιλέινι να είναι υποψήφιοι αντικαταστάτες του.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Μίτελσταντ, Άντριχ, Κρόος, Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς, Χάβερτς.

ΔΑΝΙΑ: Σμάιχελ, Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Κρίστενσεν, Κρίστιανσεν, Νόγκααρντ, Ερικσεν, Χόιμπιεργκ, Ντιλέινι, Χόιλουντ, Πόουλσεν.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» του Euro 2024:

29 Ιουνίου

Ελβετία-Ιταλία 19:00 (Βερολίνο, Olympiastadion)

Γερμανία-Δανία 22:00 (Ντόρτμουντ, Signal Iduna Park)

30 Ιουνίου

Αγγλία-Σλοβακία 19:00 (Γκελζενκίρχεν, Arena AufSchalke)

Ισπανία-Γεωργία 22:00 (Κολωνία, RheinEnergieStadion)

1 Ιουλίου

Γαλλία-Βέλγιο 19:00 (Ντίσελντορφ, Merkur Spiel-Arena)

Πορτογαλία-Σλοβενία 22:00 (Φρανκφούρτη, Waldstadion)

2 Ιουλίου

Ρουμανία-Ολλανδία 19:00 (Μόναχο, Allianz Arena)

Αυστρία-Τουρκία 22:00 (Λειψία, Red Bull Arena)

GRJpspZXEAAO44w.jpg
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή