Euro 2024, Γερμανία – Δανία 2-0: Έκλεισαν θέση για τους «8» οι διοργανωτές

Euro 2024: Η Γερμανία επικράτησε 2-0 της αξιόμαχης Δανίας και πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Euro 2024, Γερμανία – Δανία 2-0: Έκλεισαν θέση για τους «8» οι διοργανωτές
INTIME SPORTS
2'

Οι οικοδεσπότες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα αντιμετωπίσουν στους «8» τον νικητή του Ισπανία – Γεωργία.

Το όνειρο για την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης, μετά από 28 χρόνια, παραμένει ολοζώντανο για τους Γερμανούς.

Τα «πάντσερ» σήκωσαν το… βάρος του φαβορί και μολονότι οι Δανοί έδειξαν ένα αξιόμαχο πρόσωπο ήταν ανώτεροι και πήραν δίκαια την πρόκριση, με τα γκολ των Χάβερτς (με πέναλτι στο 53’) και Μουσιάλα (68’).

Οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν μπήκαν με απίστευτη φόρα στο χορτάρι του «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ», αλλά μετά το 20ο λεπτό οι παίκτες του Κάσπερ Χιούλμαντ κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς.

Στο 35ο λεπτό η αναμέτρηση οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή, λόγω έντονης χαλαζόπτωσης και αστραπών και συνεχίστηκε μετά από 24 λεπτά.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Δανία πήγε να σοκάρει τους οικοδεσπότες, αλλά το γκολ του Άντερσεν δεν μέτρησε μετά από παρέμβαση του VAR.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Δανός αμυντικός όχι απλά δεν έγινε ήρωας, αλλά έγινε και μοιραίος, καθώς τέσσερα λεπτά αργότερα (βλ. 53’) υπέπεσε σε πέναλτι (βλ. χέρι), το οποίο ο Χάβερτς το μετέτρεψε σε γκολ.

Ο Χόιλουντ έχασε καλή στιγμή για να ισοφαρίσει στο 66ο λεπτό κι από εκεί και πέρα οι Γερμανοί είχαν τον πλήρη έλεγχο. Πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Μουσιάλα στο 68ο λεπτό κι έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν κι άλλα τέρματα.

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ (Αγγλία)
Κίτρινες: Μέλε, Μπα, Άντερσεν
ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80΄ Χένρικς), Κρόος, Άντριχ (64΄ Φίλκρουγκ), Σανέ (88΄ Άντον), Γκιουντογκάν (64΄ Τσαν), Μουσιάλα (80΄ Βιρτς), Χάβερτς
ΔΑΝΙΑ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81΄ Μπρούουν Λάρσεν), Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (82΄ Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69΄ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Χόιλουντ (81΄ Βιντ), Έρικσεν, Όλσεν (69΄ Πόουλσεν)

Τα highlights

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή