Copa America: Πρώτη με «3 στα 3» η Αργεντινή, ιστορική πρόκριση για τον Καναδά!

Copa America: Η Αργεντινή κατέλαβε, με το απόλυτο νικών, την πρώτη θέση στον Α’ όμιλο, με τον Καναδά να την ακολουθεί και να γράφει ιστορία με την πρόκριση του στα προημιτελικά.
EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Η «αλμπισελέστε» έπαιξε δίχως τον Λιονέλ Μέσι, αλλά είχε σε ακόμα ένα ματς σε τρομερή κατάσταση τον Λαουτάρο Μαρτίνες.

Οι Αργεντινοί επικράτησαν 2-0 του Περού κι ολοκλήρωσαν με τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο γκρουπ, τερματίζοντας στην πρώτη θέση. Ο επιθετικός της Ίντερ πέτυχε και τα δύο τέρματα (47’, 86’), συνεχίζοντας το εντυπωσιακό σερί του. Ο Λαουτάρο έφτασε τα τέσσερα γκολ, έχοντας σε όλα τα ματς του ομίλου και μετρώντας εφτά τέρματα στα τελευταία ισάριθμα ματς με την εθνική ομάδα του.

Το Περού έμεινε εκτός συνέχειας, αλλά ο Πάουλο Γκερέρο με την 28η συμμετοχή του έγινε ο Περουβιανός με τις περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση.

Το δεύτερο εισιτήριο για τα προημιτελικά του Copa America πήρε ο Καναδάς, μετά το 0-0 με τη Χιλή, οι οποίοι έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 27' (λόγω αποβολής του Σουάσο) και τελικά έμειναν εκτός συνέχειας. Η ομάδα της Βόρειας Αμερικής στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση καταφέρνει να περάσει στους «8», κάτι που μόνο δύο ομάδες έχουν καταφέρει στο παρελθόν: Το Μεξικό κι η Ονδούρα.

Τα highlights

Αργεντινή - Περού 2-0 (47', 86' Λαουτάρο Μαρτίνες)

Καναδάς - Χιλή 0-0

Η βαθμολογία (A' όμιλος)

  1. Αργεντινή 9 (5-0)
  2. Καναδάς 4 (1-2)
  3. Χιλή 2 (0-1)
  4. Περού 1 (0-3)

Σχετικές ειδήσεις