Euro 2024, Γαλλία - Βέλγιο 1-0: Από… σπόντα στα προημιτελικά οι «μπλε»!

Euro 2024: Την πρόκρισή της στα προημιτελικά της διοργάνωσης πήρε η Γαλλία επικρατώντας 1-0 του Βελγίου χάρις στο αυτογκόλ του Βερτόνχεν στο 85’ έπειτα από γύρισμα του Κολό Μουανί.
Γαλλία
Στα προημιτελικά του Euro 2024 η Γαλλία
EPA/FRIEDEMANN VOGEL, ΑΜΠΕ
3'

Το «παρών» στην επόμενη φάση του Euro 2024 θα δώσουν οι «μπλε», οι οποίοι συνέχισαν την παράδοση που έχουν χτίσει τα τελευταία χρόνια σε νοκ άουτ φάσεις απέναντι στους «κόκκινους διαβόλους». Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης της Πορτογαλίας με τη Σλοβενία.

Αντίθετα, το Βέλγιο του Ντομένικο Τεντέσκο προβλημάτισε για μία ακόμα φορά στη διοργάνωση και ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στη διοργάνωση, έχοντας να θυμάται μόνο την εμφάνιση και τη νίκη επί της Ρουμανίας, στη φάση των ομίλων. Παράλληλα, οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν μακριά από τη διάκριση σ’ ένα ακόμα μεγάλο τουρνουά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι Γάλλοι θέλησαν να βρουν τους διαδρόμους προς την εστία του Καστέλς, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν. Αντίθετα, στο 24’ ο Μενιάν έκανε τα εύκολα… δύσκολα σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε, αλλά τελικά έδιωξε με τα πόδια.

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν ανέβασαν και πάλι την πίεσή τους και στο 34’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, όταν η καρφωτή κεφαλιά του Τουράμ στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του Κουντέ πέρασε άουτ.

Μάλιστα, στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, οι «μπλε» απείλησαν και πάλι, όταν ο Κιλιάν Εμπαπέ έμεινε… όρθιος από το μαρκάρισμα, «έσπασε» στον Τσουαμενί που ήταν στα όρια της περιοχής, αλλά το σουτ του τελευταίου πέρασε άουτ.

Ο ίδιος παίκτης ήταν αυτός που απείλησε πρώτος και στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα, στο 48’ όταν έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Φαές και ο Καστέλς έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Γάλλοι είχαν μία ακόμα τελική, αλλά για μία ακόμα φορά η κεφαλιά του Τουράμ δεν βρήκε τον στόχο, μια και πέρασε άουτ, πάνω από το δοκάρι του Καστέλς.

Η… αντίδραση του Βελγίου στις ευκαιρίες των «μπλε» ήρθε στο 61’ όταν ο Ντε Μπρόινε είδε την κίνηση του Καράσκο, αυτός μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε απέναντι στον Μενιάν, αλλά την κατάλληλη στιγμή ο Τεό Ερνάντες έβαλε την κόντρα και έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Βέλγοι άρχισαν να... ξεθαρρεύουν μετά τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου και στο 71’, μετά από ωραία συνεργασία και γύρισμα του Μανγκαλά προς τον Λουκάκου, ο τελευταίος σούταρε από πολύ πλάγια θέση, αλλά ο Μενιάν ήταν σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ. Αντίστοιχα καλή τοποθέτηση είχε ο Γάλλος γκολκίπερ και το 83’ στο μακρινό σουτ του Ντε Μπρόινε έπειτα από πάσα του Ντοκού.

Ωστόσο, δύο λεπτά αργότερα, η Γαλλία «πλήγωσε» τους «κόκκινους διαβόλους». Έπειτα από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας έξω από την περιοχή, ο Καντέ βρήκε τον Κολό Μουανί μέσα στην περιοχή, αυτός θέλησε να κάνει το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Βερτόνχεν άλλαξε πορεία και κατέληξε στην εστία του Καστέλς για το προβάδισμα των «μπλε».

Διαιτητής: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

Κίτρινες: 14’ Τσουαμενί, 23’ Γκριεζμάν, 24’ Ραμπιό - 76’ Βερτόνχεν, 90’+3’ Μανγκαλά

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπα, Ερναντές, Τσουαμενί, Καντέ, Γκριεζμάν, Ραμπιό, Τουράμ (62’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ.

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάνιε (88’ Ντε Κετελάρε), Φαές, Βερτόνχεν, Τεάτ, Ονανά, Οπέντα (63’ Μανγκαλά), Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Καράσκο (89’ Λουκεμπάκιο), Λουκακού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή