Δεν… μάσησε η UEFA: Ποινή δύο αγωνιστικών στον Ντεμιράλ για τον πανηγυρισμό «γκρίζοι λύκοι»

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA επέβαλλε δύο αγωνιστικής ποινής στον Μερίχ Ντεμιράλ, για τον πανηγυρισμό του στο δεύτερο γκολ που σημείωσε κόντρα στην Αυστρία, σχηματίζοντας το σήμα των «γκρίζων λύκων».
Δεν… μάσησε η UEFA: Ποινή δύο αγωνιστικών στον Ντεμιράλ για τον πανηγυρισμό «γκρίζοι λύκοι»
1'

Ο πανηγυρισμός του Μερίχ Ντεμιράλ στο Τουρκία-Αυστρία, έφερε πολλές αντιδράσεις, Αρχικά στη Γερμανία, εν συνεχεία στην UEFA και κατέληξε στην Τουρκία. Ανάμεσα στις δύο χώρα μάλιστα, δημιουργήθηκε διπλωματικό επεισόδιο, φτάνοντας στο σημείο να ταξιδέψει το ερχόμενο Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα διεξαγωγής του Euro 2024, για να παρακολουθήσει τον προημιτελικό με την Ολλανδία.

Παρά τις πιέσεις προς την UEFA μέσω δηλώσεων και αντιδράσεων απ’ την πλευρά της Τουρκίας κυρίως, η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ποδοσφαίρου δεν πτοήθηκε. Η έρευνα που διεξήγαγε για το περιστατικό ολοκληρώθηκε κι έφερε κυρώσεις για τον παίκτη.

Η UEFA έκρινε πως ο πανηγυρισμός του Ντεμιράλ έχει πολιτικό χαρακτήρα και η υπόθεση παραπέμφθηκε στις ακραίες συμπεριφορές. Όπως αποκάλυψε η γερμανική «Bild» λοιπόν, η τιμωρία για τον παίκτη είναι δύο αγωνιστικές. Κάτι που σημαίνει πως χάνει τον αγώνα με την Ολλανδία κι αν προκριθούν οι Τούρκοι χάνει και τον ημιτελικό του Euro 2024!

Εξέλιξη η οποία ικανοποιεί ουσιαστικά του Γερμανούς, καθώς από εκεί ασκήθηκε πίεση για τιμωρία του παίκτη. Στη χώρα όπου υπάρχουν εκατομμύρια Τούρκοι μετανάστες, έχουν υπάρξει περιστατικά βίας από ακραία εθνικιστικά στοιχεία που σχετίζονται με τους «γκρίζους λύκους», οπότε η ευαισθησία είναι μεγάλη.

Αντίθετα, δεν κρίθηκε τόσο ακραίος ο πανηγυρισμός τυο Τζουντ Μπέλιγχαμ, με τον Άγγλο να τιμωρείται με επιβολή προστίμου ύψους 20.000 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή