Μπριζ – ΑΕΚ 4-1: Ψάχνεται η Ένωση περιμένοντας τις μεταγραφές

Νέα βαριά ήττα για την Ένωση σε φιλικό, αυτή τη φορά απ’ την Κλαμπ Μπριζ με σκορ 4-1 – Ελαφρυντικό οι απουσίες για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.
INTIME SPORTS

Το τρίτο φιλικό της ΑΕΚ στη διάρκεια της προετοιμασίας της, ήταν ακόμη μια απόδειξη πως η Ένωση θέλει δουλειά. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχοντας τον Μπρινιόλι μεν, αλλά με πολλές απουσίες και περιμένοντας τις μεταγραφές, ηττήθηκε 4-1 απ’ την Κλαμπ Μπριζ στο Βέλγιο.

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ, παίζοντας για πρώτη φορά μετά από επτά μήνες, καθώς τελευταία αγωνιστική του συμμετοχή ήταν στις 3 Ιανουαρίου.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 12’, όταν ο Ελίασον εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκαρσία έκανε το σουτ αφού η μπάλα κατέληξε σε αυτόν και την είδε να βρίσκει στο δοκάρι, μετά στον Μινιολέ και να καταλήγει στα δίχτυα. Μόλις ένα λεπτό μετά, η Μπριζ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Λιούμπισιτς, ο οποίος έκανε απρόσεκτο γύρισμα στον Μπρινιόλι που ήταν μακριά απ’ την εστία του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Οι Βέλγοι ανώτεροι μπήκαν μπροστά στο σκορ στο 29’, όταν ο Βάνακεν βρήκε τον Ζουτγκλά, ο οποίος εντός περιοχής σκόραρε για το 2-1. Το 3-1 ήρθε πριν το τέλος του ημιχρόνου, όταν στο 45’ ο Ζίνι έκανε λάθος και ο Τάλμπι μέσα απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος έγιναν αλλαγές, η ΑΕΚ ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να απειλήσει. Όμως δεν κατάφερε να δημιουργήσει τις φάσεις που θα ήθελε κι έτσι το σκορ δεν άλλαξε. Στο τρίτο ημίχρονο που διεξήχθη, η ΑΕΚ ουσιαστικά έπαιξε με τη δεύτερη ομάδα της πλην των Άμραμπατ και Μάνταλου. Η Μπριζ επίσης είχε αλλάξει όλη της την ενδεκάδα.

Οι ευκαιρίες εκατέρωθεν δεν έφεραν αποτέλεσμα, με το τελικό 4-1 να διαμορφώνεται στο 118’. Ο Μπαρμπερά με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το σκορ που οδήγησε στο τέλος του φιλικού. Η ΑΕΚ φανέρωσε πως θέλει δουλειά και φυσικά περιμένει να δει ο Αλμέιδα την ενσωμάτωση και την ολοκλήρωση των μεταγραφών.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Ρότα, Χατζησαφί, Μουκουντί, Μήτογλου, Γιόνσον, Γαλανόπουλος, Ζίνι, Ελίασον, Λιούμπιτσιτς, Γκαρσία

Έπαιξαν και οι: Πήλιος, Άμραμπατ, Μάνταλος.

Η ενδεκάδα της ΑΕΚ στο τρίτο ημίχρονο: Θεοχάρης, Κανελλοπουλος, Κοσίδης, Χρυσόπουλος, Ραντόνια, Φοφανά, Ρουκουνάκης, Κάτσικας, Άμραμπατ (90' Μαχαίρας), Μάνταλος, Θεοδωρίδης.