Copa America: Πέταξε εκτός τη Βραζιλία η Ουρουγουάη - Εύκολη πεντάρα για Κολομβία

Copa America: Στα ημιτελικά της διοργάνωσης προκρίθηκε η Ουρουγουάη, μετά τη νίκη της 4-2 επί της Βραζιλίας στα πέναλτι, τη στιγμή που η Κολομβία διέλυσε 5-0 τον Παναμά.
Στοπ στην "σελεσάο" έβαλε η "σελέστε" του Μπιέλσα
EPA/ALLISON DINNER, ΑΜΠΕ

Εκτός συνέχειας του Copa America άφησε τη «σελεσάο» η «σελέστε». Η κανονική διάρκεια του προημιτελικού ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα (0-0), με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι, μια και παράταση προβλέπεται μόνο στον τελικό.

Εκεί, Μιλιτάο και Ντάγκλας Λουίζ ήταν άστοχοι για τη Βραζιλία, τη στιγμή ο Άλισον απέκρουσε το πέναλτι του Χιμένες, αλλά ο Ουγκάρτε σκόραρε το τελευταίο πέναλτι για την Ουρουγουάη και την έστειλε στα ημιτελικά.

Η διαδικασία των πέναλτι

Βαλβέρδε (Ουρουγουάη): Γκολ (1-0)
Μιλιτάο (Βραζιλία): Απόκρουση Ροσέτ (1-0)
Μπεντανκούρ: Γκολ (2-0)
Αντρέας Περέιρα: Γκολ (2-1)
Ντε Αρασκαέτα: Γκολ (3-1)
Ντάγκλας Λουίζ: Δοκάρι (3-1)
Χιμένες: Απόκρουση Άλιστον (3-1)
Μαρτινέλι: Γκολ (3-2)
Ουγκάρτε: Γκολ (4-2)

Εύκολη πεντάρα για Κολομβία

Θέση στα ημιτελικά του Copa America έκλεισε και η Κολομβία μετά το εμφατικό 5-0 επί του Παναμά. Μάλιστα, οι «καφετέρος» θα παίξουν κόντρα στην «σελέστε» μετά την πρόκρισή της επί της Βραζιλίας.

Ο Τζον Κόρντομπα άνοιξε το σκορ (1-0) στο 4ο λεπτό και στη συνέχεια ο Χάμες Ροντρίγκες σκόραρε από το σημείο του πέναλτι στο 15’, πριν βρει τον Λουίς Ντίας για το 3-0 στο 41’, σβήνοντας τις ελπίδες του Παναμά πριν καν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος η Κολομβία συνέχισε στο ίδιο τέμπο και σημείωσε άλλα δύο τέρματα, με τον Ρίτσαρντ Ρίος στο 70’ και με πέναλτι του Μιγκέλ Μπόρχα στις καθυστερήσεις (94’).

Συνοπτικά, το πρόγραμμα των ημιτελικών του Copa America:

Τετάρτη 10 Ιουλίου

03:00 (Νέα Υόρκη): Αργεντινή - Καναδάς

Πέμπτη 11 Ιουλίου

03:00 (Σάρλοτ): Κολομβία - Ουρουγουάη

Σχετικές ειδήσεις