Euro 2024: Ξέσπασε ο Ντεσάμπ κατά δημοσιογράφου - «Αν βαριούνται οι Σουηδοί δεν με νοιάζει...»

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ απάντησε στην κριτική και υπερασπίστηκε το αγωνιστικό στιλ της Γαλλίας, ενόψει του ημιτελικού του Euro 2024 με την Ισπανία.

Euro 2024: Ξέσπασε ο Ντεσάμπ κατά δημοσιογράφου - «Αν βαριούνται οι Σουηδοί δεν με νοιάζει...»
EPA/ANNA SZILAGYI
2'

«Όλες οι ισπανικές ομάδες είχαν αυτή την ικανότητα να έχουν συχνά μία τριάδα στο κέντρο, που προσφέρει μεγάλη τεχνική ποιότητα. Η Ισπανία έχει ισχυρό επιθετικό δυναμικό, αλλά και η μεσαία γραμμή είναι πολύ δυνατή με τον Ρόδρι. Είναι η ομάδα που έχει επιδείξει τα περισσότερα πράγματα από την αρχή της διοργάνωσης και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σχεδόν σε όλους», είπε ο Γάλλος ομοσπονδιακός προπονητής μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου ενόψει του αυριανού (9/7) ημιτελικού (22:00) με την Ισπανία στο Μόναχο.

«Ο Εμπαπέ προφανώς, βρίσκεται σε μια νέα κατάσταση, το γεγονός ότι χρησιμοποιεί μια μάσκα, δεν του προσφέρει φυσιολογική όραση. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσαρμοστεί στη χρήση της μάσκας για μήνες. Ο Εμπαπέ έρχεται από σχεδόν 110 λεπτά παιχνιδιού. Ήταν ήδη λίγο περίπλοκο γι' αυτόν στην παράταση. Δεν έχει νόημα να μείνει στο γήπεδο αν δεν έχει καλά συναισθήματα, ακόμα κι αν είναι ο Κιλιάν.

Επικεντρώσαμε το έργο στην ανάκαμψη, ακόμα κι αν ο χρόνος ήταν σύντομος. Κάναμε τα πάντα, είμαι πεπεισμένος ότι είναι συγκεντρωμένος, όπως όλοι οι παίκτες. Είμαι σίγουρος ότι αύριο (Τρίτη), όπως όλη η ομάδα, θα κάνει τα πάντα για να είναι στα καλύτερά του», συνέχισε, ενώ μιλώντας γιατί δεν παίζει ο Ολιβιέ Ζιρού, παρά τα επιθετικά προβλήματα, είπε:

«Έχω επιλογές να κάνω. Έχει ήδη παίξει... Ο Ολιβιέ έχει την αποτελεσματικότητα που μπορεί να έχει. Δεν ήταν πιο αποτελεσματικός από τους άλλους στις συμμετοχές του. Όλα εξαρτώνται από τις αγωνιστικές καταστάσεις, σε σχέση με τον αντίπαλο. Δεν θα είμαστε απαραίτητα πιο αποτελεσματικοί με το να έχουμε περισσότερους επιθετικούς. Έχουμε τις ευκαιρίες αλλά μέχρι στιγμής δεν ήμασταν αποτελεσματικοί. Σε ένα ματς όπως το αυριανό θα είναι σημαντικό.»

Μιλώντας για το επίπεδο του τερματοφύλακά του Μάικ Μενιάν σημειωσε: «Είναι τερματοφύλακας υψηλού επιπέδου. Είναι καλός στη γραμμή του, αλλά και με τα πόδια. Είναι ηγέτης. Είχε επίσης κάποια προβλήματα που τον εμπόδισαν να έχει διάρκεια».

Στη συνέχεια Σουηδός δημοσιογράφος τον ρώτησε για «την κριτική που δέχεται για το βαρετό παιχνίδι σας», με τον Ντεσάμπ να ξεσπά: «Είσαι Σουηδός, είσαι σίγουρος; Ζεις σίγουρα στη Γαλλία! Αν βαριέσαι, δες κάτι άλλο, δεν πειράζει, δεν είσαι υποχρεωμένος.

Είναι ένα ξεχωριστό Euro για όλους, με μικρότερο αριθμό γκολ από ό,τι στο παρελθόν. Έχουμε την ικανότητα να μοιραζόμαστε συναισθήματα, να κάνουμε τους Γάλλους χαρούμενους με τα αποτελέσματά μας. Τώρα, αν βαριούνται οι Σουηδοί, δεν με πειράζει...».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή