Euro 2024, Ολλανδία - Αγγλία 1-2: Άστρο λαμπρό την οδηγεί σε μεγάλο τελικό με την Ισπανία!

Με γκολ στο 90' από τη «χρυσή» αλλαγή του Σάουθγκεϊτ, Όλι Ουότκινς, η Αγγλία επικράτησε 2-1 της καλύτερης Ολλανδίας και προκρίθηκε στον τελικό του Euro 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία. 
EPA/ANNA SZILAGYI

Με «όπλο» σε όλο το τουρνουά την τύχη, αλλά και το γεγονός ότι δεν παρατάει στιγμή τα παιχνίδια, η Αγγλία είναι έτοιμη να διεκδικήσει το τρόπαιο που δεν έχει κατακτήσει ποτέ.

Με γκολ στο 90' από τον Όλι Ουότκινς που είχε περάσει ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, τα «Τρία Λιοντάρια» επικράτησαν με 2-1 της ανώτερης Ολλανδίας, η οποία είχε προηγηθεί νωρίς με τρομερό γκολ του Τσάβι Σίμονς, για να ισοφαρίσει λίγο αργότερα ο Χάρι Κέιν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Έτσι, τρία χρόνια μετά την παρουσία της στον τελικό του Euro 2020, η Αγγλία θα προσπαθήσει να πάρει την Κυριακή (14/7, 22:00) το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, κόντρα στην Ισπανία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το ματς ξεκίνησε με το φοβερό γκολ του Τσάβι Σίμονς! Ο μέσος της Λειψίας έκλεψε την μπάλα από τον Ντέκλαν Ράις έξω από την περιοχή και με ένα «κεραυνό» πάνω στη κίνηση «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Τζόρνταν Πίκφορντ.

Αυτό ήταν και το πιο γρήγορο γκολ σε ημιτελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μετά από εκείνο του Άλαν Σίρερ στο 3ο λεπτό του αγώνα Αγγλία-Γερμανία το 1996.

Η Ολλανδία πήρε γρήγορα το προβάδισμα (1-0), αλλά η Αγγλία δεν έδειξε να επηρεάζεται και κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι στο 18' έφτασαν στην ισοφάριση με το πέναλτι του Κέιν (1-1). Το κέρδισε ο ίδιος ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών», ενώ επιχειρούσε να σουτάρει δέχτηκε την προβολή του Ντάμφρις. Με τη συνδρομή του VAR ο διαιτητής Τσβάιερ είδε την φάση στο μόνιτορ και υπέδειξε αμέσως την παράβαση.

Με το γκολ που πέτυχε ο στράικερ της Μπάγερν έγινε πια ο κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών της Αγγλίας σε νοκ άουτ παιχνίδια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με 6 τέρματα!

Η Αγγλία έχασε και άλλες ευκαιρίες για να πάρει προβάδισμα, αλλά στο δεύτερο ημιχρονο η Ολλανδία πήρα ξανά τα ηνία και πίεσε με τη σειρά της για ένα δεύτερο γκολ.

Κι ενώ όλα έδειχναν παράταση, με το που συμπληρώθηκε το 90λεπτο, ο Όλι Ουότκινς, 10 λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο με φοβερό τελείωμα από πλάγια θέση στην περιοχή «εκτέλεσε» τον Φερμπρούχεν και έδωσε στην Αγγλία την πρόκριση στον τελικό.

Διαιτητής: Φέλιχ Τσβάιερ

Κίτρινες: Ντάμφρις, Φαν Ντάικ - Μπέλιγχαμ, Σάκα

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις (90'+3 Ζίρκζι), Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε, Σχάουτεν, Σίμονς (90'+3 Μπρομπέι), Ρέιντερς, Μάλεν (46' Βέγκχορστ), Ντεπάι (35' λ.τρ. Φίρμαν), Χάκπο

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σαουθγκέιτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκέι, Σάκα (90'+3 Κόνσα), Μέινου (90'+3 Γκάραγκερ), Ράις, Τρίπιερ (46' Σο), Φόντεν (80' Γουότκινς), Κέιν (80' Πάλμερ), Μπέλιγχαμ

Σχετικές ειδήσεις