Τελικός Euro 2024, Ισπανία - Αγγλία: Ιστορική «μάχη» για την κούπα και τον θρόνο στην Ευρώπη

Euro 2024: Η μεγάλη στιγμή που όλοι περιμέναν έφτασε. Το βράδυ της Κυριακής (14/07) το Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου θα υποδεχθεί το τελευταίο και πιο σπουδαίο ματς της διοργάνωσης που φιλοξενήθηκε στην Γερμανία, αυτό μεταξύ της Ισπανίας και της Αγγλίας που θα παλέψουν για την κούπα.
INTIME SPORTS

Έπειτα από έναν μήνα έντονης δράσης και πολλών αναμετρήσεων, έφτασε η ώρα που περίμεναν άπαντες οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Ευρώπη και όχι μόνο. Ισπανία και Αγγλία συνθέτουν το ζευγάρι του τελικού στο Euro 2024 και θα διεκδικήσουν στον αγωνιστικό χώρο του «Olympiastadion» το… Άγιο Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το τρόπαιο «Henri Delaunay». Μάλιστα, όποια ομάδα το κατακτήσει θα γράψει ιστορία.

Στον τελικό του Βερολίνου, οι «Φούριας Ρόχας» θα διεκδικήσουν το 5ο τρόπαιο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην ιστορία τους και σε περίπτωση που τα καταφέρουν, θα γίνουν η εθνική με τις περισσότερες κατακτήσεις, αφού θα φτάσουν στην 4η κούπα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Γερμανία με 3.

Παράλληλα, ιστορικός είναι ο τελικός και για την Αγγλία. Τα «Τρία Λιοντάρια» θα πάρουν για πρώτη φορά μέρος σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης που δεν έχει διεξαχθεί στα εδάφη τους. Ακόμα, οι Βρετανοί θέλουν να γράψουν ιστορία και να πανηγυρίσουν το πρώτο Euro στην ιστορία τους.

Ο Λουίς Ντε Λα Φουέντε μπορεί να υπολογίζει και πάλι στις υπηρεσίες των Λε Νορμάντ και Καρβαχάλ, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, εν αντιθέσει με τον Πέδρι που είναι ο άτυχος της διοργάνωσης με τον τραυματισμό που υπέστη στην αναμέτρηση με τη Γερμανία. Από την άλλη, ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν αντιμετωπίζει κάποια απουσία.

Σφυρίχτρα από τη Γαλλία

Διαιτητής του τελικού ορίστηκε ο 35χρονος Γάλλος Φρανσουά Λετεσιέ, ο οποίος είναι διεθνής από το 2017. Δικαστικός επιμελητής στο επάγγελμά του εκτός γηπέδων, ο Λετεσιέ θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του Σίριλ Μουγκνιέ και Μεχντί Ραχμουνί, ενώ 4ος ορίστηκε ο Πολωνός Σιμόν Μαρτσίνιακ. Οι Γάλλοι Ζερόμ Μπρισάρ και Βίλι Ντελαγιό θα είναι υπεύθυνοι για το VAR.

Ο Φρανσουά Λετεσιέ έχει ήδη διαιτητεύσει σε 65 επίσημους αγώνες της UEFA, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Super Cup το 2023, και έχει «σφυρίξει» σε τρεις αγώνες των ομίλων κατά τη διάρκεια του EURO στη Γερμανία (Ισπανία-Γεωργία 4-1, Δανία-Σερβία 0-0 και Κροατία-Αλβανία 2-2). Ήταν επίσης ο τέταρτος διαιτητής στον εναρκτήριο αγώνα μεταξύ Γερμανίας και Σκωτίας.

Η ώρα και το κανάλι του τελικού

Η σέντρα στον τελικό του Euro 2024 έχει οριστεί για το βράδυ της Κυριακής (14/07), στις 22:00, έναν μήνα μετά την έναρξη της διοργάνωσης. Η μετάδοση του αγώνα θα γίνει από την ΕΡΤ1.