Euro 2024: Η Ισπανία άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης - Το πάρτι της απονομής στο Βερολίνο

Euro 2024: Σαν μικρά παιδιά πανηγύρισαν την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος οι παίκτες της Ισπανίας.

Euro 2024: Η Ισπανία άξια πρωταθλήτρια Ευρώπης - Το πάρτι της απονομής στο Βερολίνο
EPA/FRIEDEMANN VOGEL
1'

Τα παιδιά του Λουίς ντε λα Φουέντε δάμασαν τα... λιοντάρια της Αγγλίας και οδήγησαν την Ισπανία στην κορυφή της Ευρώπης για 4η φορά στην ιστορία της.

Οι «Φούριας Ρόχας» επικράτησαν 2-1 στον τελικό του Euro 2024 και στη συνέχεια πανηγύρισαν με τη ψυχή τους τον μεγάλο τους θρίαμβο.

Ακολούθησε η απονομή του βαρύτιμου τροπαίου, με τον Αλβαρο Μοράτα να σηκώνει την κούπα στον ουρανό του Βερολίνου και το ισπανικό πάρτι να ξεκινά σε χορτάρι και εξέδρα.

MVP του Euro 2024 ο Ρόντρι, καλύτερος νέος ο Γιαμάλ

Ο Ισπανός μέσος, Ρόντρι, ο οποίος έχασε το δεύτερο ημίχρονο του τελικού με την Αγγλία λόγω τραυματισμού, πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του Euro 2024.

Στο πρώτο 45λεπτο αγωνίστηκε κανονικά, ωστόσο, στην ανάπαυλα δοκίμασε να δει εάν μπορεί να συνεχίσει, αλλά ήταν αδύνατο να το κάνει λόγω ενός τραυματισμού και δεν επέστρεψε στην επανάληψη, δίνοντας τη θέση του στον Θουμπιμέντι.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, η παρουσία του Ισπανού μέσου της Μάντσεστερ Σίτι στη διοργάνωση ήταν για ακόμη μια φορά κολοσσιαία.

Αυτό το βραβείο προστίθεται σε αυτά που έχουν ήδη αποκτηθεί από τον Ρόντρι στο παρελθόν: MVP του Nations League, του Champions League του 2023 και σε αμέτρητα παιχνίδια της Premier League με τους «Πολίτες».

Καλύτερος νέος παίκτης αναδείχθηκε ο Λαμίν Γιαμάλ, ο οποίος ξεπέρασε τον σπουδαίο Πελέ, καθώς έγινε ο νεότερος που κατακτά ένα μεγάλο τρόπαιο (Euro ή Μουντιάλ).

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή