Euro 2024: Ανακοινώθηκαν το καλύτερο γκολ και η κορυφαία ενδεκάδα της διοργάνωσης

Η γκολάρα του Λαμίν Γιαμάλ στον ημιτελικό με τη Γαλλία ψηφίστηκε ως το καλύτερο του Euro 2024 - Η ενδεκάδα της διοργάνωσης
EPA/CLEMENS BILAN

Το υπέροχο γκολ του Λαμίν Γιαμάλ στον ημιτελικό της Ισπανίας με την Γαλλία επιλέχθηκε ως το κορυφαίο γκολ στο Euro 2024.

Η τεχνική επιτροπή της UEFA αφού πρώτα κατέληξε σε 10 τέρματα, επέλεξε το συγκεκριμένο τέρμα, μπροστά από το ανάποδο ψαλίδι του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο νοκ άουτ ματς της Αγγλίας με τη Σλοβακία.

Ο Γιαμάλ με ένα φοβερό σουτ από τα 26 μέτρα ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι με τη Γαλλία και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro, σε ηλικία 16 ετών και 362 ημερών.

Με έξι Ισπανούς η κορυφαία ενδεκάδα

Έξι Ισπανοί παίκτες, δύο από τη Γαλλία και ένας από την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, συγκροτούν την κορυφαία ενδεκάδα του Euro 2024, που ανακοίνωσε η ομάδα τεχνικών παρατηρητών της UEFA.

Όπως είναι γνωστό ο Ισπανός μέσος Ρόδρι αναδείχθηκε παίκτης του τουρνουά, ενώ ο 17χρονος Ισπανός Λαμίν Γιαμάλ κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νέου παίκτη της διοργάνωσης και αμφότεροι περιλαμβάνονται στην ενδεκάδα.

Οι τεχνικοί παρατηρητές επέλεξαν σχηματισμό 4-3-3, που ήταν από τους πιο συχνά χρησιμοποιούμενους κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Η ενδεκάδα περιελάμβανε τους παρακάτω παίκτες, με τον Κάιλ Γουόκερ να κάνει τη δεύτερη διαδοχική του εμφάνιση σε κορυφαία ομάδα τουρνουά Euro:

Μάικ Μενιάν (Γαλλία), Κάιλ Γουόκερ (Αγγλία), Μάνουελ Ακάνζι (Ελβετία), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Γαλλία), Μαρκ Κουκουρέγια (Ισπανία), Ντάνιελ Όλμο (Ισπανία), Ρόδρι (Ισπανία), Φαμπιάν Ρουίθ (Ισπανία), Λαμίν Γιαμάλ (Ισπανία), Τζαμάλ Μουσιάλα (Γερμανία), Νίκο Γουίλιαμς (Ισπανία)

Η ομάδα τεχνικών παρατηρητών της UEFA αποτελούνταν από 12 πρώην παίκτες και νυν/πρώην προπονητές:

Αλιόσα Ασάνοβιτς (Κροατία), Ράφα Μπενίτεθ (Ισπανία), Φρανκ ντε Μπουρ (Ολλανδία), Πάκι Μπόνερ (Ιρλανδία), Φάμπιο Καπέλο (Ιταλία), Ζαν Φρανσουά Ντομέργκ (Γαλλία), Άβρααμ Γκραντ (Ισραήλ), Αϊτόρ Καράνκα ( Ισπανία), Ιοάν Λουπέσκου (Ρουμανία), Ντέιβιντ Μόγες (Σκωτία), Μίκαελ Ο΄Νηλ (Βόρεια Ιρλανδία), Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ (Νορβηγία).