Παναθηναϊκός και ΑΕΚ μαθαίνουν αντιπάλους και δίνουν πρόβα τζενεράλε - Πού θα δείτε τους αγώνες τους

Σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς μπαίνουν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, καθώς σήμερα θα μάθουν τους αντιπάλους τους σε Europa League και Conference League - Τελευταία φιλικά σε Λεωφόρο και Κύπρο, αντίστοιχα.
EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Σήμερα είναι προγραμματισμένες και οι εξι επαναληπτικές αναμετρήσεις της πρώτης προκριματικής φάσης του Europa League 2024/25, που θα δώσουν τα ισάριθμα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης.

Η 54η σεζόν της διοργάνωσης, 16η από τότε που μετονομάστηκε από Κύπελλο UEFA σε Europa League, και η πρώτη φυσικά με τη νέα μορφή, που σαν μεγαλύτερη αλλαγή της έχει την παρουσία ενός ομίλου 36 ομάδων στην πρώτη της φάση, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών, θα ολοκληρωσει τη διαδρομή της με τον τελικό στις 21 Μαΐου 2025, προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο στάδιο «San Mamés» στο Μπιλμπάο.

Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι (21:15), στο στάδιο «Ljudski vrt» στο Μάριμπορ, όπου η ονώνυμη ομάδα θα αντιμετωπίσει την Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) και η ομάδα που θα επικρατήσει θα αναμετρηθεί (25/7 εντός και 1/8 εκτός) με τον Παναθηναϊκό στον β' προκριματικό γύρο του Europa League.

Πριν μία εβδομάδα, η Μπότεφ νίκησε με σκορ 2-1, χάρη σε ένα γκολ του 20χρονου Νίκολα Ίλιεφ στο 74ο λεπτό (μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα). Οι οικοδεσπότες είχαν ανοίξει το σκορ στο 9ο λεπτό με τον Ουγιάχ, πριν ο Πίγιους Σίρβις ισοφαρίσει προσωρινά (19΄) για τους Σλοβένους.

Απόψε στις 21:00 εξάλλου ο Παναθηναϊκός δίνει το τελευταίο του φιλικό παιχνίδι, το οποίο θα αποτελέσει και πρόβα τζενεράλε για τις ευρωπαϊκές μάχες που ακολουθούν, κόντρα στη Μακάμπι Νετάνια στη Λεωφόρο. Ένα παιχνίδι που μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1.

Στην Ανδόρα το βλέμμα της ΑΕΚ

Ελληνικό ενδιαφέρον υπάρχει και στα προκριματικά του Conference League καθώς στο «Estadi Nacional» στην Ανδόρα, η νικήτρια από την αναμέτρηση της Ίντερ Κλαμπ ντ' Εσκάλντες με τη Βελέζ Μόσταρ (Βοσνία/Ερζεγοβίνη) θα αντιμετωπίσει (24/7 εντός και 1/8 εκτός) η ΑΕΚ στον β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η ομάδα της Ανδόρας έκανε τη μίνι-έκπληξη, φεύγοντας με ισοπαλία (1-1) από το Σαράγεβο, δίνοντας μεγάλο ενδιαφέρον στη ρεβάνς.

Σήμερα, η ΑΕΚ με τη σειρά της δίνει το τελευταίο φιλικό προετοιμασίας για τις ευρωπαϊκές τις μάχες. Η Ένωση αντιμετωπίζει στις 20:00 την Ομόνοια στην Κύπρο, με τηλεοπτική μετάδοση από το Cosmote Sport 2.

Σχετικές ειδήσεις