Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Έχασε αλλά άρεσε

Άγιαξ – Ολυμπιακός 1-0: Ήττα στο πρώτο φιλικό για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι παρουσίασαν πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς.
INTIME SPORTS

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είδε την ομάδα του να χάνει 1-0 απ’ τον Άγιαξ στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας. Όμως τα μηνύματα για τον Ολυμπιακό ήταν ιδιαίτερα θετικά. Ειδικά για την εποχή που βρισκόμαστε, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν πολλά θετικά στοιχεία τα οποία φέρνουν χαμόγελα στους ανθρώπους της ομάδας.

Οι Πειραιώτες άρχισαν το ματς με 4-3-3, έχοντας αρκετούς νέους στην σύνθεσή τους. Ο Κωστούλας μάλιστα είχε καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ αλλά σούταρε άουτ.

Η πίεση του Ολυμπιακού δεν άφησε στον Άγιαξ πολλά περιθώρια για ανάπτυξη και είναι χαρακτηριστικό πως οι Ολλανδοί είχαν την πρώτη τους τελική στο 15’. Κόντρα στη ροή του ματς, ο «Αίαντας» προηγήθηκε στο 43’ όταν ο Φορμπς βρέθηκε απέναντι στον Πασχαλάκη μετά από λάθος των Πειραιωτών και έκανε το 1-0.

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος, με τον Ολυμπιακό να έχει την πρωτοβουλία και τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν ο Μασούρας βγήκε τετ α τετ αλλά δε νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν κυρίαρχοι στο δεύτερο μέρος, έχασαν ευκαιρίες αλλά τελικά δεν έφτασαν στην ισοφάριση. Αφήνοντας όμως καλές εντυπώσεις ειδικά για πρώτο φιλικό.

ΑΓΙΑΞ: Πάσφιρ, Ρεντ, Σούταλο (66' Χλίνσον), Γιάνσε, Γουίνταλ (24' Ταχίροβιτς), Χέντερσον (66' Μέντιτς), Μπανέλ, Τέιλορ, Άκπομ, Φιτζ-Τζιμ (66' Κάπλαν), Φορμπς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης (46' Αναγνωστόπουλος), Κοστίνια (46' Ροντινέι), Κουτσίδης (68' Μπιανκόν), Άμπι (46' Ρέτσος), Αποστολόπουλος (46' Ορτέγκα), Μπακούλας (84' Κωστούλας), Ντόη (46' Μουζακίτης), Τσικίνιο (81' Ντόη), Μασούρας, Μπιέλ (68' Παπακανέλλος), Κωστούλας (46' Ζέλσον Μαρτίνς)