Πειθαρχική έρευνα της UEFA κατά Ισπανών διεθνών για το Γιβραλτάρ

Το σύνθημα που τραγουδούσαν Ρόδρι και Μοράτα πως το Γιβραλτάρ είναι Ισπανικό, έφερε την αντίδραση της UEFA και οι παίκτες κινδυνεύουν με τιμωρία.

Πειθαρχική έρευνα της UEFA κατά Ισπανών διεθνών για το Γιβραλτάρ
epa11478963 Rodri of Spain celebrates with the trophy after winning the UEFA EURO 2024 final soccer match between Spain and England, in Berlin, Germany, 14 July 2024. EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF
1'

Όπως έδειξε και στην υπόθεση του Ντεμιράλ, η UEFA δε θέλει να έχει καμία πολιτική ανάμειξη στο ποδόσφαιρο, ειδικά αναφορικά με εδαφικές αμφισβητήσεις ή συνθήματα που θεωρούνται ικανά να ξυπνήσουν… εθνικά πάθη. Έτσι, η αντίδρασή της ήρθε ακόμη και για τους πανηγυρισμούς των Ισπανών διεθνών.

Συγκεκριμένα, οι Αλβάρο Μοράτα και Ρόδρι όταν πανηγύριζαν την κατάκτηση του Euro 2024, άρχισαν να τραγουδούν πως το Γιβραλτάρ είναι Ισπανικό. Ο αρχηγός της «φούρια ρόχα» χιουμοριστικά είπε στον άσο της Μάντσεστερ Σίτι πως ξεχνά πως αγωνίζεται στην Αγγλία, με τον Ρόδρι να απαντά πως δεν τον ενδιαφέρει.

Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία του Γιβραλτάρ κατήγγειλε το γεγονός στην UEFA και αυτή άμεσα άρχισε πειθαρχική έρευνα για το θέμα. Επειδή υπάρχουν δεκάδες βίντεο με τους παίκτες να ακούγονται να τραγουδούν αυτό το σύνθημα, όλα δείχνουν πως θα επέλθει τιμωρία τους.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή