Θρύλος του Βελγίου θα γίνει πλούσιος λόγω του Ντιέγκο Μαραντόνα!

Βγαίνει σε δημοπρασία η φανέλα του Ντιέγκο Μαραντόνα από τον σπουδαίο ημιτελικό του 1986 ανάμεσα σε Αργεντινή και Βέλγιο.
EPA/EFE

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έχει γράψει τη δική του ιστορία στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και δικαιολογημένα θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Τα κατορθώματά του και ο μύθος που έχτισε τα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας, έχουν αξία και μετά τον θάνατό του. Γι' αυτό το λόγο κάποια δικά του αντικείμενα έχουν αποκτήσει μεγάλη συλλεκτική αξία και βγαίνουν σε πλειστηριασμό για μυθικά ποσά.

Αυτό συμβαίνει και με τη φανέλα με την οποία αγωνίστηκε στον ημιτελικό του Μουντιάλ του 1986, η οποία εκτιμάται πως αξίζει περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ και θα βγει σε δημοπρασία.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα σκόραρε δύο φορές κατά τη διάρκεια του ημιτελικού, βοηθώντας την Αργεντινή να νικήσει το Βέλγιο με 2-0, πριν οδηγήσει την ομάδα του στη νίκη στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου εναντίον της Δυτικής Γερμανίας.

Μετά από εκείνη τη νίκη ο Αργεντινός αντάλλαξε τη φανέλα του με τα γάντια του θρυλικού Βέλγου τερματοφύλακα Ζαν-Μαρί Πφαφ.

Ο τελευταίος αρκετά χρόνια αργότερα πήρε την απόφαση να δώσει σε δημοπρασία τη φανέλα του Μαραντόνα και δήλωσε σχετικά:

«Έχω φυλάξει αυτή τη φανέλα σαν θησαυρό για σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, από τότε που ο Ντιέγκο και εγώ κάναμε την ανταλλαγή μετά από εκείνον τον αξέχαστο ημιτελικό».

Σχετικές ειδήσεις