UEFA: Βλέπουν προκρίσεις ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, «παγωμάρα» για Παναθηναϊκό - Οι αντίπαλοι σε Γ’ προκριματικούς

UEFA: Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ στους Γ’ προκριματικούς γύρους του Champions League, του Europa League και του Europa Conference League.
Όλες οι λεπτομέρειες για τις κληρώσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη
Intime

Οι κληρώσεις των επόμενων φάσεων των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA έλαβαν χώρα την Δευτέρα (22/07) στα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στη Νιόν της Ελβετίας. «Τυχεροί» ήταν ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ενώ αντίθετα, «παγωμάρα» έφερε στον Παναθηναϊκό η κλήρωση στο Europa League.

Ίδιο ζευγάρι για ΠΑΟΚ σε Champions League και Europa League

Ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τις πρώτες του επίσημες υποχρεώσεις της νέας σεζόν. Το απόγευμα της Τετάρτης (24/07) στις 20:30 ο «Δικέφαλος του Βορρά» υποδέχεται στην Τούμπα την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Οι «ασπρόμαυροι» θα προσπαθήσουν να βάλουν τις… βάσεις για την πρόκριση, ενόψει του επαναληπτικού της 31ης του μηνός στη Βοσνία (21:00).

Σε περίπτωση που οι Πρωταθλητές Ελλάδας πάρουν το «εισιτήριο» για τον Γ’ προκριματικό του UEFA Champions League, τότε θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Μάλμε-Κλάκσβικ. Οι δύο ομάδες θα παίξουν το πρώτο ματς την Τρίτη (23/07) στη Σουηδία (20:00) και ο επαναληπτικός έχει οριστεί μία εβδομάδα αργότερα, την Τρίτη 30 του μηνός (21:45) στα Νησιά Φερόε.

Μάλιστα, αν ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τους Βόσνιους στον Β’ προκριματικό του Champions League θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα ηττηθεί από τις αναμετρήσεις της Μάλμε με την Κλάκσβικ στον Γ’ προκριματικό του Europa League, όπως προέκυψε από την κλήρωση της Δευτέρας (22/07).

Συνοπτικά, το πρόγραμμα του «Δικέφαλου του Βορρά»:

Β’ προκριματικός Champions League

Πρώτος αγώνας

  • Τετάρτη 24 Ιουλίου, 20:30, Τούμπα: ΠΑΟΚ – Μπόρατς Μπάνια Λούκα

Επαναληπτικός

  • Τετάρτη 31 Ιουλίου, 21:00, Στάδιο Μπάνια Λούκα: Μπόρατς Μπάνια Λούκα – ΠΑΟΚ

Γ’ προκριματικός Champions League (σε περίπτωση πρόκρισης κόντρα στην Μπόρατς)

Πρώτος αγώνας

  • 6 ή 7 Αυγούστου, Σουηδία ή Ν. Φερόε: Μάλμε ή Κλάκσβικ – ΠΑΟΚ

Επαναληπτικός

  • Τρίτη 13 Αυγούστου, Τούμπα: ΠΑΟΚ – Μάλμε ή Κλάκσβικ

Γ’ προκριματικός Europa League (σε περίπτωση αποκλεισμού από Μπόρατς)

Πρώτος αγώνας

  • Πέμπτη 8 Αυγούστου, Σουηδία ή Ν. Φερόε: Μάλμε ή Κλάκσβικ – ΠΑΟΚ

Επαναληπτικός

  • Πέμπτη 8 Αυγούστου, Τούμπα: ΠΑΟΚ – Μάλμε ή Κλάκσβικ

«Παγωμάρα» για Παναθηναϊκό

Ο άτυχος των ευρωπαϊκών κληρώσεων για τις ελληνικές ομάδες ήταν ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» υποδέχονται την Πέμπτη (25/07) στις 21:00 την Μπότεφ Πλόβντιβ στον πρώτο αγώνα του Β’ προκριματικού του Europa League και ο επαναληπτικός θα λάβει χώρα μία εβδομάδα αργότερα, την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 21:00 στο «Hristo Botev» της Φιλιππούπολης.

Σε περίπτωση που το «τριφύλλι» πετύχει το στόχο της πρόκρισης θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση το νικητή του ζευγαριού του Άγιαξ με την Βοϊβοντίνα. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί την Πέμπτη (25/07) στο Άμστερνταμ και η ρεβάνς έχει οριστεί στην Σερβία, την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 21:00 με τους Ολλανδούς να έχουν τον πρώτο λόγο.

Στο σενάριο που ο Παναθηναϊκός δεν μπορέσει να περάσει το εμπόδιο της Μπότεφ, τότε θα… μεταφερθεί στον Γ’ προκριματικό του Europa Conference League, όπου θα έχει σαφώς πιο εύκολο έργο. Συγκεκριμένα, μετά την κλήρωση της Δευτέρας (22/07) οι «πράσινοι» θα κληθούν να παίξουν απέναντι στο νικητή του ζευγαριού Ζρίνσκι Μόσταρ από την Βοσνία με την ΝΚ Μπράβο από τη Σλοβενία.

Το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων που μετέχουν στον Β’ προκριματικό του Europa Conference League θα γίνει την Πέμπτη (25/07) στις 22:00 στο Μόσταρ στις όχθες του ποταμού Νερέτβα και η ρεβάνς έχει οριστεί για την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 18:30 στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού:

Β’ προκριματικός Europa League

Πρώτος αγώνας

  • Πέμπτη 25 Ιουλίου, 21:00, ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός – Μπότεφ Πλόβντιβ

Επαναληπτικός

  • Πέμπτη 1 Αυγούστου, 21:00, «Hristo Botev»: Μπότεφ Πλόβντιβ – Παναθηναϊκός

Γ’ προκριματικός Europa League (σε περίπτωση πρόκρισης κόντρα στην Μπότεφ)

Πρώτος αγώνας

  • Πέμπτη 8 Αυγούστου, ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός – Άγιαξ ή Βοϊβοντίνα

Επαναληπτικός

  • Πέμπτη 15 Αυγούστου, Ολλανδία ή Σερβία: Άγιαξ ή Βοϊβοντίνα – Παναθηναϊκός

Γ’ προκριματικός Conference League (σε περίπτωση αποκλεισμού από Μπότεφ)

Πρώτος αγώνας

  • Πέμπτη 8 Αυγούστου, ΟΑΚΑ: Παναθηναϊκός – Ζρίνσκι Μόσταρ ή ΝΚ Μπράβο

Επαναληπτικός

  • Πέμπτη 15 Αυγούστου: Βοσνία ή Σλοβενία: Ζρίνσκι Μόσταρ ή ΝΚ Μπράβο – Παναθηναϊκός

«Βλέπει» play offs στο Conference League η ΑΕΚ

Τέλος, εύκολο… δρόμο φαίνεται πως έχει μπροστά της η ΑΕΚ στα προκριματικά του Conference League. Το πρώτο… εμπόδιο για την Ένωση «έρχεται» το βράδυ της Τετάρτης (24/07) όπου το «συγκρότημα» του Ματίας Αλμέιδα θα υποδεχθεί στις 21:00 την Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες, με στόχο να κάνει το πρώτο… βήμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς της Πέμπτης 1 Αυγούστου στις 19:30 στην Ανδόρα.

Σε περίπτωση που ο «Δικέφαλος» πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League, τότε θα παίξει για την πρόκριση στα Play Offs της διοργάνωσης, απέναντι στο ζευγάρι της Νόα από την Αρμενία με την Σλιέμα Ουόντερς από τη Μάλτα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν αρχικά την Πέμπτη (25/07) στις 19:00 στο Αμποβιάν και ο επαναληπτικός θα γίνει την Πέμπτη 1 Αυγούστου στις 20:00 στο Τα’ Άλι της νησιωτικής χώρας.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της ΑΕΚ στο Conference League

Β’ προκριματικός

Πρώτος αγώνας

  • Τετάρτη 24 Ιουλίου, 21:00, «OPAP Arena»: ΑΕΚ – Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες

Επαναληπτικός

  • Πέμπτη 1 Αυγούστου, 19:30, Εθνικό Στάδιο Ανδόρας: Ίντερ Ντ’ Εσκάλδες – ΑΕΚ

Γ’ προκριματικός (σε περίπτωση πρόκρισης)

Πρώτος αγώνας

  • Πέμπτη 8 Αυγούστου, Αρμενία ή Μάλτα: Νόα ή Σλιέμα – ΑΕΚ

Επαναληπτικός

  • Πέμπτη 15 Αυγούστου, «OPAP Arena»: ΑΕΚ – Νόα ή Σλιέμα

* Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες των αναμετρήσεων στον Γ’ προκριματικό θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες από την UEFA.

Σχετικές ειδήσεις